Päästjatel tuli kuut põlengut kustutada

Copy

Päästjatel tuli eelmise ööpäeva jooksul kustutada kuut põlengut. Suuresti olid need alguse saanud lõkketegemisest. Eile õhtul süttis Viljandi vallas Sultsi külas elumaja. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel. 

Päästeameti teatel põles teisipäeval kell 11.15 Viljandi vallas Eesnurga külas 200 ruutmeetrit kulu. Selle kustutasid Kolga-Jaani vabatahtlikud. Kulupõlengu olid põhjustanud lahtise tulega mängivad lapsed.

Kella 11.54 ajal süttis Viljandi vallas Intsu külas tuleohutusnõudeid eiravast lõkkepõletamisest pool hektarit kulu. Päästjad panid tulele piiri koos kustutama asunud lõkkepõletajaga ja selgitasid talle hiljem ohutusnõudeid. Päästjad hoiatavad, et tuulise ilmaga on lõkkesüütamine lubamatu. Hoolimatute lõkkepõletajate süül peavad päästjad igal kevadel palju oma jõudu ja aega kulu- ning maastikupõlengute kustutamiseks raiskama.

Kella 13.37 tuli teade põlengust Viljandi vallas Järvekülas. Seal olid kõrvalhoonest 40 meetri kaugusele tehtud lõkkest lennanud sädemest ja põlevatest lehtedest süttinud hoone lakas heinad. Tuld võtsid katus ja hoone. Päästjad takistasid tule levimist 15 meetri kaugusel olevale elumajale. Tulekahju kustutati kella 15.51-ks. Kõrvalhoonest jäid järele vaid tuhaplokkidest seinad. Majaomanikuga räägiti ohutu lõkketegemise reeglitest, millest olulisim on, et lõket ei tohi süüdata tuulise ilmaga. Samuti tuleb lõket pidevalt valvata ja hoida käepärast esmased kustutusvahendid.

Kella 16.27 ajal süttis Põhja-Sakala vallas Kerita külas lõkkest tuulega lennanud sädemest paarsada ruutmeetrit kulu, mille lõkkepõletajad kahe kustuti ja veega ise kustutasid. Päästjad andsid korralduse ka lõke kustutada, sest tugeva tuulega on lõket teha keelatud.

Kella 17.10 ajal põlesid Karksi-Nuias Lossi tänaval linnuse juures langetatud kuusepuude oksad ja kulu, mille päästjad kustutasid.

7. aprillil kell 19.47 teatati, et Viljandi vallas Sultsi külas põleb elumaja. Päästjate saabudes oli maja lausleekides ning hoone kõrval olid süttinud puuriit ja kelder. Elanikke hoones ei olnud. Tulekahju kustutati kella 22.39-ks. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel. Päästetöö juhini jõudnu info kohaselt alaliselt majas ei elatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles