Tänasest saavad perearstid saata kahtluse korral proovi andma viirusesümptomitega inimesi vanusest ja kaasuvatest haigustest sõltumata

Sakala
Copy
Viljandis saab koroonaproovi minna andma perearsti saatekirja ja autoga Viljandi turu parklas asuvasse testimispunkti.
Viljandis saab koroonaproovi minna andma perearsti saatekirja ja autoga Viljandi turu parklas asuvasse testimispunkti. Foto: Elmo Riig

Terviseamet teatas, et tänasest võivad perearstid põhjendatud kahtluse korral suunata proovi tegema kõiki koroonaviirusele viitavate sümptomitega inimesi sõltumata vanusest ja kaasuvatest haigustest.

Inimestele prooviandmise korralduses muudatusi ei tule, haigestudes tuleb pöörduda ikka oma perearsti poole, kes otsustab proovitegemise vajalikkuse üle ning suunab inimese proovi andma. Arst hindab individuaalselt iga üksikut juhtumit.

Proovivõtmise strateegia uuendamise eesmärk on saada täpsem epidemioloogiline ülevaade SARS-CoV-2 levikust Eestis, et hinnata seniseid sekkumisi ja planeerida järgmisi meetmeid. Olukorra muutudes vaadatakse proovivõtmise põhimõtted uuesti üle.

Proov võetakse haigustunnustega ja meditsiinilise näidustusega inimestelt.

Varem võeti see ennekõike vanemaealistelt ja kroonilistelt haigetelt vanusest sõltumata. See tähendab, et põhjendatud juhtudel saadetakse nüüd proovi tegema mis tahes vanuses inimesi, kui selleks on meditsiiniline näidustus.

Haigestumise või muu tervisemure korral tuleb kõigepealt ühendust võtta perearstiga või helistada perearsti nõuandeliinil 1220.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles