Ööpäevaga lisandus 37 positiivset proovi. Viljandimaal jäi seis endiseks (1)

Sakala
Copy
Viljandis saab koroonaviiruse testi teha Viljandi turu parklas asuvas testimispunktis.
 
Viljandis saab koroonaviiruse testi teha Viljandi turu parklas asuvas testimispunktis.  Foto: Marko Saarm

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1277 COVID-19 viiruse proovi, millest kolm protsenti ehk 37 osutusid positiivseks. Viljandimaal ühtki uut juhtu terviseameti kinnitusel ei tuvastatud ja siin on nakatunuid endiselt 17.

Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (20),  Tartumaal (6) ja Saaremaal (3). Ida-Virumaal, Järvamaal ja Võrumaal lisandus kõigis kaks,  Pärnumaal üks ja teadmata isikukoodiga oli üks positiivne vastus.

8. aprilli hommikul vajas Eestis uue koroonaviiruse tõttu haiglaravi 139 inimest, kellest 11 oli juhitaval hingamisel. Haiglatest on välja kirjutatud 72 inimest.

COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul Lääne-Tallinna keskhaiglas ravil olnud 92-aastane naine ja Kuressaare haiglas olnud 53-aastane naine. Tagantjärele teatati 6. aprillil Kuressaare haiglas lahkunud 73-aastasest mehest. Kokku on COVID-19 tõttu Eestis surnud 24 inimest.

Eestis on kokku tehtud 24 813  proovi, millest 1185 ehk 5 protsenti on positiivsed. Nendest 37 protsenti on Saare ja 32 protsenti Harju maakonna elanikud, Ida-Viru, Tartu ja Võru maakonna osakaal positiivsetest vastustest on kõigil 6 protsenti. Vanuserühmi vaates on 26 protsenti positiivsetest eakad (65-aastased ja vanemad).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles