Ühing võitleb Kolga-Jaani uue turbamaardla loomise vastu (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Hulk Kolga-Jaani ümbruse inimesi on koondunud mittetulundusühingusse Niilusoo, et kaitsta metsast raba turbamaardlaks muutmise eest. Eile käisid ühingu liikmetest rabas Martin Laansalu (esiplaanil), Susi Kübarsepp, Eda Ala, Tiit Remmelg ja Ats Remmelg.
Hulk Kolga-Jaani ümbruse inimesi on koondunud mittetulundusühingusse Niilusoo, et kaitsta metsast raba turbamaardlaks muutmise eest. Eile käisid ühingu liikmetest rabas Martin Laansalu (esiplaanil), Susi Kübarsepp, Eda Ala, Tiit Remmelg ja Ats Remmelg. Foto: Sandra Urvak

Kolga-Jaanis turbatoodete tehast pidav ettevõte kavatseb rajada aleviku ümbrusesse turbamaardla. Paljudele kohalikele see plaan ei meeldi, sest see tähendaks tolmumuret ning looduskaunitest kohtadest ilmajäämist.

Aktsiaselts Mikskaar on turbamaardla avamise poole liikunud lühikeste, aga kindlate sammudega vähemalt 2004. aastast alates. Siis sai ta keskkonnaametist esimese kaevandamisloa ning 2012. aastal üht luba kahest ka uuendas. Nende alusel võiks ettevõte asuda turvast kaevandama Niilusoo rabas kokku 164 hektaril.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles