Üüriturg kogub tuure: võõrtööjõud kolib välja, kodukontorid pealinnast sisse

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi kinnisvaraturul kasvab nii üüri- kui müügikorterite hulk, kuid hinnad püsivad veel muutumatuna. Siinsete maaklerite sõnul ilmnevad praeguse kriisi mõjud pikema aja jooksul.
Viljandi kinnisvaraturul kasvab nii üüri- kui müügikorterite hulk, kuid hinnad püsivad veel muutumatuna. Siinsete maaklerite sõnul ilmnevad praeguse kriisi mõjud pikema aja jooksul. Foto: Marko Saarm

Eriolukorra kiuste on Viljandi üüriturg hakanud kasvama, kuid korterite hinnad püsivad veel endisel tasemel. Ent nagu ütlesid maaklerid: see on aeglane turg ning praeguse mõjud hakkavad endast aimu andma hiljem.

«Üüriturgu vaadates on kortereid tõesti juurde tulnud,» nentis Arco Vara kinnisvarabüroo maakler Anna Volmer Raud. «Eks see ole tingitud võõrtööjõu lahkumisest ja külaliskorterite vabanemisest, olgugi et meil sellest väga konkreetset ülevaadet Viljandis pole.»

Pindi Kinnisvara maakler Gerli Koit tõi ilmeka näite: kui märtsi keskpaigas oli pakkumises 20 korterit, siis aprilli algul oli neid juba 29. Tema sõnul on seni olnud Viljandis valdavalt üüripindade puudus, eriti sügiseti. «Ilmselt mõjutab üüripindade vabanemist ka ülikooli sulgemine tulenevalt karantiinist,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles