Tekstiiliettevõte saatis hulga töötajaid koju

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mivar-Viva tehases saadeti hulk töötajaid koju, et ülejäänutel oleks enda ümber rohkem ruumi.
Mivar-Viva tehases saadeti hulk töötajaid koju, et ülejäänutel oleks enda ümber rohkem ruumi. Foto: Elmo Riig

Tekstiiliettevõte Mivar-Viva saatis tootmismahu vähendamise tõttu osa töötajaid koju, aga jätkab siiski kahes vahetuses, et ülejäänud töötajatel oleks tehases enda ümber rohkem ruumi.

Küsimusele, kas töö ümberkorraldamise põhjus võib seisneda selles, et töötajate seas on avastatud koroonaviirusesse nakatunu, vastas Mivar-Viva juhataja Toomas Värva eitavalt. Muudatuse põhjused tulenesid tema sõnul tellimuste vähenemisest ning vajadusest tekitada iga töötaja ümber tavalisest suurem privaatala.

«Kui vaadata allesjäänud töötajate hulka, oleks meil majanduslikult mõttekam töötada ühes vahetuses, aga siis oleksid töötajad liiga tihedasti koos,» selgitas Värva.

Tulevikku vaadates ei osanud ta pakkuda, kui kauaks ettevõte praeguse tootmismahu säilitab. «Kauplustes on meie toodete müük üle maailma loomulikut palju vähenenud, samas on tulnud uusi suuri tellimusi haiglatest,» rääkis ta. Seda, kas haiglate ostud võivad jaekaubandusest tuleva tulu kompenseerida, ei osanud ta samuti arvata.

Kas koju jäänud töötajad vormistatakse sundpuhkusele, sõltub Värva sõnul valitsuse ja töötukassa otsustest. «Me ei tea veel, kuidas kompensatsioonimeetmed päriselt rakenduvad, aga see peaks olema peatselt selge,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles