Omaloominguvõistluse tähtaeg läheneb

Margus Haav
, reporter
Copy
Omaloominguvõistluse mullused parimad (vasakult) Kristi Tornius, Helerin Leemets, Emma Kruusmäe, Triinu Orav ja Grete Kaljusaar
Omaloominguvõistluse mullused parimad (vasakult) Kristi Tornius, Helerin Leemets, Emma Kruusmäe, Triinu Orav ja Grete Kaljusaar Foto: Elmo Riig

Viljandi linnaraamatukogu väljakuulutatud noorte omaloomingukonkursile on aega töid esitada esmaspäeva keskööni.

Võistlusele on oodatud osalema 15–21-aastased Viljandimaa noored eestikeelse loominguga. 

Tööd võivad olla kõikmõeldavas ilukirjanduslikus vormis: luuletused, haikud, jutustused, näidendid, novellid või valmid. 

Võistluse üks eestvedajaid Veronika Raudsepp-Linnupuu on öelnud, et mahupiiri ei ole. 

"Võib saata näidendi või lühiromaani. Meile ongi saadetud igasuguseid asju," rääkis ta. "Päris koolikirjandeid me ei taha ning samuti pole oodatud tekstid, milles on väga palju võõrkeelt. Kui natuke inglise keelt sees on, saame hakkama, aga palume ikka eesti keeles kirjutada. Oleme saanud ka mitukümmend lehekülge puhtalt ingliskeelset teksti. Kirjavigu me parandama ei hakka, nii et selle taha midagi ei jää, aga palume ikka mõelda, mida öelda." 

Laureaadid selgitatakse välja nii luules kui proosas ning korraldaja jätab endale õiguse määrata töö juurde kuuluva illustratsiooni eripreemia. Parimad kirjutajad saavad kultuurkapitali ja Viljandimaa omavalitsuste liidu toel rahalise auhinna. 

Täpsemad tingimused leiab raamatukogu koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles