Minister lubab kohalikele omavalitsustele kaitsevahendeid

Margus Haav
, reporter
Copy
Hiinast jõudis transpordilennukiga Tallinna lennujaama 2,6 miljonit isikukaitsevahendit.  
Hiinast jõudis transpordilennukiga Tallinna lennujaama 2,6 miljonit isikukaitsevahendit.  Foto: Madis Veltman

Neljapäeval Eestisse saabunud isikukaitsevahendid jagatakse eriolukorra tööde juhi Jaak Aabi sõnul nendele asutustele, kus kriitiline varu vajab täiendamist.

Eriolukorrast tingituna hüppeliselt kasvanud vajaduse tõttu telliti kaitsevahendeid nii tervishoiuvaldkonna töötajate kui ka riigi- ja kohaliku omavalitsuse asutuste eesliini töötajate jaoks. Eestisse jõudis 1,5 miljonit maski, 500 000 paari kindaid, 30 000 FFP2 respiraatorit, 20 000 kitlit ja 5000 paari kaitseprille. Tellimuse tegid Põhja-Eesti regionaalhaigla ja sotsiaalministeerium.  

"Oleme kokku kogunud nii tervishoiuvaldkonna kui sellest väljapoole jäävate riigi- ja kohalike omavalitsuste asutuste eesliinitöötajate kaitsevahendite vajadused. Selle info põhjal otsustamegi, kuhu on vaja kaitsevahendeid suunata," rääkis eriolukorra tööde juht, riigihalduse minister Jaak Aab. "Saabunud kaitsevahendeid jaotatakse alates reedest haiglatele, hooldekodudele, perearstidele, aga ka kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajatele, piiripunktidele, sadamatele ning teistele eesliinil töötavatele inimestele."  

Kaitsevahendite eritellimus ja tarne toimub rahandus-, sotsiaal- ja välisministeeriumi, Põhja-Eesti regionaalhaigla ning terviseameti koostöös.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles