Terviseameti ebatäpsetes andmetes kajastus üks Viljandimaa nakatunu kaks korda

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Terviseameti ebatäpsed andmed said eile korrigeeritud.
Terviseameti ebatäpsed andmed said eile korrigeeritud. Foto: Sander Ilvest

Terviseamet avalikustas eile, 1. aprillil uue koroonakaardi, millele on märgitud diagnooside ja analüüsitulemuste õige, parandatud arv. Andmete korrigeerimise tulemusena kahanes Viljandimaal tuvastatud nakatunute arv eile ühe võrra, kuuelt viiele. Viimase ööpäeva jooksul lisandunud nakatunutega kokku oli täna hommikuks Viljandimaal kümme tuvastatud uude koroonaviirusesse nakatunut.

"Laborite testide andmed laekuvad tervise infosüsteemi (TIS-i) erinevatest allikatest – nii laboritest otse kui ka haiglatest, selle tulemusena edastati mõnel juhul samu andmeid mitmest kohast ja TIS-i jõudsid mõned andmed mitmekordselt," seisis terviseameti eilses pressiteates. "See tingis vea statistilistes arvutustes."

Andmete kogumise eest vastutava tervise ja heaolu infosüsteemide keskuse (TEHIK) juht Katrin Reinholdi selgitas, et eile lisandus 62 esmast positiivset analüüsivastust, kuid andmete korrigeerimise käigus eemaldati 28 korduvat juhtu. Andmete korrigeerimise tulemusena kahanes Viljandimaal tuvastatud nakatunute arv eile kuuelt viiele, sest ühte nakatunut oli statistikas kajastatud kaks korda.

"Palume tekkinud segaduse pärast vabandust," ütles Reinhold. "Rõhutame veel kord, et teeme andmete kallal tööd ja avalikustame lahenduse, kus arvestatakse andmete laekumise aega ja on lahendatud korduvtestide kuvamise probleem."

Eestis oli täna hommikuks uude koroonaviirusesse nakatunuid tuvastatud 858, neist 11 on surnud ja 45 terveks saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles