Üleriigiline võistumängimine tuleb tänavu virtuaalselt

Margus Haav
, reporter
Copy
Mulluse võistumängimise võitis Herbert Konnula.
Mulluse võistumängimise võitis Herbert Konnula. Foto: Ako Lehemets

Pärimusmuusikahuviliste laste hulgas populaarne võistumängimine saab sel aastal teoks juba 12. korda, esimest korda aga interneti vahendusel e-võistumängimise nime all.

E-võistumängimine erineb korraldajate teatel varasematest võistumängimistest eelkõige selle poolest, et osalemiseks on vaja saata enda esitatavad lood videotena. Videoid hindab žürii ning taseme- ja pillirühmade parimad teeb ta teatavaks samuti veebi vahendusel 17. aprillil reaalajas Viljandi pärimusmuusika aida Facebooki lehel.

Võistumängimise peakorraldaja Margit Kuhi sõnul ei ole seekordne võistlus tavapärane ja seda põnevam on osalemine. Nii õpivad võistlejad ühtlasi uusi oskusi ehk kuidas salvestada videot ja kuidas selles esineda.  

"Oleme püüdnud osalemise kõigile võimalikult lihtsaks teha," rääkis Kuhi. "Töötasime välja filmimise juhendi ning salvestasin oma kodus valmis ka näidisvideo. Kõik laekunud tööd paneme üles YouTube'i kanalisse, nii saavad seekord laste mängule kaasa elada needki sõbrad, tuttavad ja sugulased, kel varem pole õnnestunud Viljandisse kohale sõita."

E-võistumängimisele on oodatud kõik muusika- ja huvikoolides ning eraõpetajate käe all õppivad poisid ja tüdrukud vanuses 7–19 eluaastat. Osalejatelt oodatakse kahte eriilmelist vabalt valitud eesti pärimusmuusika pillilugu, millest üks pärineb esitaja kodukandist või -maakonnast või on muud moodi temaga seotud.

Võistumängimise parimad saavad võimaluse üles astuda Viljandi pärimusmuusika festivalil, eripreemiad saadavad paljutõotavad noored suvistesse ETNO laagritesse, lisaks saavad iga pilli- ja vanuserühma parimad ühe pillitunni žürii liikmelt. Registreerimise ja videote filmimise ning osalemise tingimuste kohta leiab lisainfot Eesti pärimusmuusika keskuse kodulehelt folk.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles