Demineerijad tegid Mulgi vallas kahjutuks kümme mürsku

Margus Haav
, reporter
Copy
Põhilised lõhkekehad, mida Eestist leitakse, on padrunid, miinipilduja miinid, käsigranaadid ja mürsud. Leitud on aga ka lennukipomme ja lõhkeainet.
Põhilised lõhkekehad, mida Eestist leitakse, on padrunid, miinipilduja miinid, käsigranaadid ja mürsud. Leitud on aga ka lennukipomme ja lõhkeainet. Foto: Liis Treimann

Eile tegid demineerijad kahjutuks Viljandi maakonnast Mulgi vallast Räägu külast kaevetöödel leitud kümme mürsku ja Võru maakonnast Antsla vallast Visela külast samuti kaevetöödel leitud kaks 105-millimeetrist mürsku.

Päästeameti andmetel avastatakse Eestis igal aastal keskmiselt 3500 lõhkekeha. Need võivad olla väga erineva suuruse ja kujuga. Peamised lõhkekehad, mida Eestist leitakse, on padrunid, miinipilduja miinid, käsigranaadid ja mürsud. Leitud on aga ka hulk lennukipomme ja lõhkeainet. 

Sõjaaegsed lõhkekehad on olnud väga pikalt maa sees ja nende kuju võib olla tundmatuseni muutunud. Kui keegi leiab eseme, mis on lõhkekehaga sarnane või mille puhul ta ei oska pakkuda, mis see olla võiks, tuleks sellest leiust kohe teatada numbril 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles