Keskraamatukogu avas e-raamatukogud kõigile   (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Eesti kirjanduse riiul raamatukogus.  
Eesti kirjanduse riiul raamatukogus.  Foto: Dmitri Kotjuh

Üleriigilise eriolukorra tõttu avas Tallinna keskraamatukogu oma e-raamatukogud kõigile Eesti inimestele. E-raamatukogusid saavad kasutada ka need, kes elavad välismaal või on sinna viiruse tõttu lõksu jäänud.

E-raamatukogude vastu oli kohe huvi. Esimese ööpäeva jooksul registreerus keskraamatukogu lugejaks 1010 inimest ning e-raamatukoguga ELLU liitus 1849 uut lugejat ja seal tehti kokku üle 3000 e-raamatu laenutuse.

Et nõudlus on kasvanud, hangib keskraamatukogu e-raamatute litsentse järjest juurde tavalisest suuremal hulgal. E-raamatute hankimist on lubanud erakorraliselt toetada Tallinna linnavalitsus ja kultuuriministeerium. Ka kõik kohalikud omavalitsused, kelle elanikele on Tallinn e-raamatute lugemise võimaluse avanud, on oodatud e-raamatute ostmist toetama. Rohkem infot e-raamatukogude kohta leiab Tallinna keskraamatukogu veebilehelt.   

Viljandi linnaraamatukogu juhataja Reet Lubi sõnul ootab raamatukogu, et kõik meie lugejad oleksid vastutustundlikud ja peaksid kinni riigi kehtestatud reeglitest. "Nii et kui inimene on haigusnähtudega või peab olema karantiinis, siis ei tuleks ta ka raamatukokku," lausus ta ning lisas: "Tallinna keskraamatukogu pakub just sellistele lugejatele võimalust raamatuid ja ajakirju lugeda."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles