Viljandisse oodatud U17 Euroopa meistrivõistluste finaalturniir jääb ära

Priscilla Õmblus
Copy
Eelmise aasta septembris nägi Viljandi linnastaadionil kõrgetasemelist jalgpalli, kui siin peeti Euroopa jalgpalliliidu UEFA U17 sõprusturniiril mäng Hispaania ja Portugali koondise vahel. U17 EM-i finaalturniir, mille mänge oleks tuleval suvel Viljandis näinud, jääb aga koroonapandeemia tõttu ära.
Eelmise aasta septembris nägi Viljandi linnastaadionil kõrgetasemelist jalgpalli, kui siin peeti Euroopa jalgpalliliidu UEFA U17 sõprusturniiril mäng Hispaania ja Portugali koondise vahel. U17 EM-i finaalturniir, mille mänge oleks tuleval suvel Viljandis näinud, jääb aga koroonapandeemia tõttu ära. Foto: Marko Saarm

Tänavu Eestisse kavandatud U17 noormeeste Euroopa meistrivõistluste jalgpalli finaalturniir jääb ära. Osa selle mänge oleks pidanud olema Viljandi linnastaadionil.

COVID-19 pandeemia tõttu ärajäetaval suursündmusel oleks osalenud 16 koondist ja peale Viljandi oleks mänge peetud Tallinnas, Rakveres, Haapsalus, Tartus, Otepääl ja Võrus. Tänavu selles vanuseklassis Euroopa meistrit ei selgu.

"Valmistusime turniiriks mitme aasta jooksul põhjalikult ja pühendunult," sõnas U17 EM-i finaalturniiri projektijuht Kadri Jägel. "Mõistagi oleme kurvad, aga saame täielikult aru UEFA otsusest, sest praegustes oludes pole lihtsalt võimalik turniiri planeerida ka suve teise poolde – liiga palju on riske ja teadmatust."

Finaalturniiri külalised oleksid Jägeli andmetel veetnud mai ja juuni jooksul Eestis 6700 hotelliööd, turniiri teleauditoorium olnuks hinnanguliselt 10 miljonit.

Eesti jalgpalliliidu peasekretäri Anne Rei sõnul töötatakse edasi eesmärgiga tuua lähiaastatel Eestisse mõni teine noorte vanuseklassi finaalturniir ning sel teemal on tema sõnul ka UEFA-ga suheldud ja saadud selleks lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles