Juuni alguses hansapäevi ei tule

Kaie Mölter
, reporter
Copy
Meeleolukat hansapäevade rongkäiku tänavu juuni esimesel nädalalõpul Viljandis ei ole.
Meeleolukat hansapäevade rongkäiku tänavu juuni esimesel nädalalõpul Viljandis ei ole. Foto: Marko Saarm

Nii on otsustanud kõik Euroopa hansalinnad ja nii ei tule neid ka 5.–7. juunini Viljandis. Saksamaal Brilonis kavandatud rahvusvaheliste hansapäevade ärajäämisest teatas korraldustoimkond teistele hansalinnadele juba möödunud nädalal.

Viljandi hansapäevade korraldusmeeskonna juhi, Sakala keskuse direktori Jaanus Kuke sõnul on kõikidele teatatud, et 5.–7. juunini Viljandis hansapäevi pole. «Meil on kaks võimalust: need kas lükkuvad edasi või jäävadki sel suvel ära. Milline otsus tuleb, seda me veel arutame,» ütles ta.

Kukk rääkis, et sel nädalal vaadatakse koos linnavalitsuse kultuuri- ja haridusameti töötajatega üle kogu linna ürituste kalender, hinnatakse, millises järgus korraldamisega ollakse, ning koostatakse selle põhjal linnavalitsusele järgmiseks esmaspäevaks aruanne koos ettepanekutega, kuidas eri ettevõtmiste puhul käituda.

Kukk nentis, et hansapäevade ärajäämise korral oleks kahju tehtud tööst, sest selle ürituse korraldus algab tavaliselt aasta jagu varem, augustis, ning programm on juba koos.

29. hansapäevade põhiosa on kesklinna suure tänavaremondi tõttu planeeritud järve äärde. Selle kavva peaksid kuuluma tavapärased käsitöö- ja toidulaat, kohvikuöö, isetegevuslaste esinemised, kontserdid ning sportlikud jõukatsumised.

Hansamelu on juunikuist Viljandit rikastanud alates 1992. aastast, mil hansapäevi korraldati siin esimest korda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles