Pidu katku ajal toob muusikud koju kätte

Margus Haav
, reporter
Copy
Metsatöllu veebikontsert oli mõeldud pakkuma leevendust fännidele, kes ootasid bändi aprillikuist Ameerika-tuuri, mis koroonaviiruse tõttu tühistati.
Metsatöllu veebikontsert oli mõeldud pakkuma leevendust fännidele, kes ootasid bändi aprillikuist Ameerika-tuuri, mis koroonaviiruse tõttu tühistati. Foto: Kuvatõmmis

Suur hulk artiste on näidanud kiiret kohanemisvõimet ja kolinud esinema veebi. Kas melomaanide tõotatud maa on kohal? Staarid on hiireklõpsu kaugusel, üks klõps ja nad ongi sinu juures, säravad ja rõõmsad ning esinevad ainult sulle. Valikuid on seinast seina, lõdvast käsitööräpist tõsimeelsete ooperisolistideni, üleküla lõõtsameestest keldri-metal’ini välja. Esialgu vähemasti on veebikontserdid ka tasuta.

Võtsin lähema vaatluse ja kuulamise alla kolm eripalgelist kontserti. Kvaliteedi kallal muidugi ei ole praegu eriti mõtet toriseda: kõik voog­edastajad on seda koomale tõmmanud. Vanast harjumusest kasutasin siiski 55-tollist HD-telerit ning keskmise hinnaklassi võimendussüsteemi ja põrandakõlareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles