Nädalavahetus Viljandimaal. 2 + 2 reegli rikkujad, perevägivald ja kained autojuhid

Sakala
Copy
Eriolukorrast johtuvalt tuleb politseinikel kontrollida ka seda, kas inimesed peavad kinni 2 + 2 reeglist. 
Eriolukorrast johtuvalt tuleb politseinikel kontrollida ka seda, kas inimesed peavad kinni 2 + 2 reeglist. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalavahetus tõi politseile kaasa üle 40 väljakutse. Eriolukorrast tulenevalt lasub politseil kohustus kontrollida ka 2 + 2 reegli täitmist ja palju väljakutseid oligi selle reegli eiramisega seotud.

Et valitsus on eriolukorra tõttu kehtestanud 2 + 2 reegli, mis näeb ette, et korraga tohib väljaspool kodu ringi liikuda ainult üksi või kahekesi, hoides teistega vähemalt kahemeetrist vahet, lasub politseil ja kohalikul omavalitsusel kohustus selle järgimist kontrollida. Politsei pressiteenistuse teatel on Viljandi politseijaoskond appi kutsunud koostööpartnerid päästeametist, keskkonnainspektsioonist ja turvafirmadest.

Reedel Viljandi politseile tehtud 20 väljakutsest kaheksa olidki seotud 2 + 2 reegli rikkumisega. Politsei vestles nõude eirajatega ja selgitas neile olukorda. Kaks väljakutset olid seotud perevägivallaga. Joovet kontrolliti 20 sõidukijuhil ja kõik nad olid kained. Tabati üks alkoholijoobes alaealine.

Laupäev oli politseile samuti töine. 23 väljakutsest neli olid seotud perevägivallaga. Sõidukijuhtide joobekontrolle tehti 31.

16 väljakutse puhul oli kahtlus, et on astutud üle eriolukorraga kehtestatud reeglitest. Politseinikud piirdusid selgitavate vestlustega.

Laupäeval oli mitu väljakutset seotud motosportlaste kogunemisega eri radadel. Enamasti järgiti seal 2 + 2 reeglit. Küll aga tasub meenutada, et avalikud üritused on eriolukorra ajal keelatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles