Politseiautot ramminud varastele sai saatuslikuks poe muudetud turvasüsteem

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Lõuna-Eesti sissemurdmistes kahtlustatavad on kinni peetud.
Lõuna-Eesti sissemurdmistes kahtlustatavad on kinni peetud. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Kolmandat korda Vastemõisa kauplusesse sissemurdnud poevarastele sai ilmselt saatuslikuks asjaolu, et turvafirma oli vahepeal muutnud turvaseadmete asukohta ja ruumidesse oli lisatud trelle. Vargad ise olid aga muutunud ahnemaks ega piirdunud enam alkoholi ja sigarettidega, vaid himustasid seifi.

Nagu ütles Viljandi politseijuht Margus Sass Kuku raadiole antud intervjuus, tuli ööl vastu teisipäeva politseile teade, et taas on sisse murtud Vastemõisa kauplusesse. Politseinikud tõttasid kohe sündmuskohale ja märkasid Sürgavere lähedal varaste autot. Peatumismärguande peale rammis see politseibussi ja tegi seejärel kohe avarii.

Lõuna-Eesti sissemurdmistes kahtlustatavad on kinni peetud.
Lõuna-Eesti sissemurdmistes kahtlustatavad on kinni peetud. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Autost tabati juht, kuid kaks meest jõudis võssa põgeneda. Üks neist tabati tunni möödudes, teist jahiti kaheksa tundi. Kõik kolm 30–34-aastast meest olid politseile varasemast tuttavad ning kõiki neid on varem kriminaalkorras karistatud.

Lõuna-Eesti sissemurdmistes kahtlustatavad on tabatud.
Lõuna-Eesti sissemurdmistes kahtlustatavad on tabatud. Foto: PPA

Politsei hinnangul on nad sooritanud ligi 30 poe- või tanklavargust mitmel pool Eestis. Eelkõige murdsid nad sisse Lõuna-Eesti väikeäridesse. Viljandimaal on nad tõenäoliselt vargil käinud mitmes poes ja tanklas.

Margus Sassi sõnul tegutsesid mehed pool aastat. „Algul olid nad nagu algajad ning võtsid kiiruse peale alkoholi, sigarette ja kassaraha. Aja jooksul hakati toimetama üha paremate vahenditega ning viimases lõpus võeti peaaegu igast kohast kaasa ka seif.“

Vastemõisa poodi ründasid mehed kolmandat korda. Sass avaldas arvamust, et nad olid eelmiste varguste käigus meelde jätnud, kus asub seif ja kuidas on paigaldatud turvalahendused. Nad ei teadnud aga seda, et politsei soovituse peale olid poe omanik ja turvafirma süsteemi muutnud ja trelle lisanud. Nii ei õnnestunud neil Vastemõisas seifini jõuda ning põgenemisega jäid nad hiljaks.

Politsei taotles meeste vahi alla võtmist ning süüdimõistmise korral ootab neid kuni viie aasta pikkune vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles