Kaubanduskeskused on suletud, kuid poed leiavad eri võimalusi jätkata

Eget Velleste
, reporter
Copy
Uku keskuses olid tänasest suletud kõik poed peale Rimi toidupoe, apteegi, toidu kaasamüümiseks Hesburgeri ning postkontori. Keskuse äripinnal on Hawaii Expressil ja Lukukojal eraldi sissepääs ning nemad võivad keskuse juhataja Kristel Miileni sõnul lahti jääda.
Uku keskuses olid tänasest suletud kõik poed peale Rimi toidupoe, apteegi, toidu kaasamüümiseks Hesburgeri ning postkontori. Keskuse äripinnal on Hawaii Expressil ja Lukukojal eraldi sissepääs ning nemad võivad keskuse juhataja Kristel Miileni sõnul lahti jääda. Foto: Marko Saarm

Eriolukorra tõttu suletud kaubanduskeskuste kauplused kasutavad võimalust avada poeuks otse tänavale, sest ettevõtjate hinnangul võib reedel kehtima hakanud uut korraldust tõlgendada selliselt, et eraldi sissepääsu korral võib kauplus ka suures keskuses tööd jätkata.

Centrumi arendusjuhi Riho Maisa sõnul on kaupluste töötajate suhtumise muutumisest näha, et neile on kohale jõudnud kriisi suurus. "Kui tuli otsus, et ärid pannakse kinni, lint ette ja tuleb palgata koju jääda, hakati uurima võimalusi töö jätkamiseks, kas või osaliselt," rääkis Maisa.

Näiteks Centrumi keskuses tegutsev Euronics on küsinud luba avada tänavapoolne uks. Eeldus on, et kui sel on omaette sissepääs, võib seda vaadelda eraldi poena ning see tohib jääda avatuks. Maisa sõnul on peale Euronicsi Centrumi keskuses avatud Selver, apteek, juustupood, prillipood ja Telia esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles