Markus Robam tõlgib klaveriga ümbritsevat müra ja müraga klaverit

Margus Haav
, reporter
Copy
Markus Robam on kirjutanud originaalmuusikat nii teatrilavastustele kui ka telesaadetele. Ta oli ansambli MID solist ja osales konkursil «Eesti laul» looga «Smile». Selle foto tegi tema audiovisuaalse kompositsiooni õppejõud Paolo Girol Karlsruhes.
Markus Robam on kirjutanud originaalmuusikat nii teatrilavastustele kui ka telesaadetele. Ta oli ansambli MID solist ja osales konkursil «Eesti laul» looga «Smile». Selle foto tegi tema audiovisuaalse kompositsiooni õppejõud Paolo Girol Karlsruhes. Foto: Paolo Girol

Helilooja Markus Robam on kirjutanud muusikat teatrilavastustele, filmidele ja telesaadetele. Tema teoste hulka kuulub ka 2013. aastal Roomas festivalil «Fundamento» ning «Tallinn Music Weekil» ja Eesti muusika päevadel esitatud «Angle to Angle» ehk kompositsioon kaheksale kõlarile ja klaverile. Ta oli ansambli MID solist ning on teinud kaasa näitlejana teatrilavastustes, teleseriaalis ja lühifilmis.

Markus Robam on sündinud Viljandis ja lapsena veetis ta siin peaaegu kõik suved. Praegu satub ta Viljandisse harvem, kuid siin elab tema vanaema ja ta tunneb selle linnaga tugevat sidet. Ta ei välista, et jääb tulevikus siin paiksemakski.

Robami verivärske, esialgu digikanalites kättesaadava, neoklassikat ja ambient’i siduva kauni karge albumi «In Crowds» lood on kirjutatud klaverile. Neid ilmestavad maailma eri paikades salvestatud taustahelid – linnade, kohvikute ja paljude teiste kohtade helimaastikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles