Politsei tabas kaasliikleja vihje peale Viljandis ringisõitnud raskes joobes juhi

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Roolijoodik. Pilt on illustreeriv.
Roolijoodik. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri teatel sai häirekeskus teisipäeval kella 10 paiku teate, et Viljandi Metsküla tee tanklast väljus joobes mees, istus halli värvi Mercedese rooli ja lahkus seejärel tankla juurest.

Joobekahtlusega juhist teada andnud tähelepanelik inimene edastas politseinikele ka info sõiduki väljanägemise, registreerimismärgi ja võimaliku liikumissuuna kohta.

Teatele reageerinud politseinikud asusid linnast kirjeldatud sõidukit otsima ning mõne minuti pärast õnnestus neil see Piiri põigus peatada. Kontrollides ilmnes, et auto roolis on 37-aastane raskes joobes juht. Ta peeti kuriteos kahtlustatavana kinni ja toimetati esmalt arestikambrisse kainenema.

Viljandi politseijaoskonna patrulltalituse juht Silver Simuste kinnitas, et kui häirekeskusele laekub teade joobekahtlusega juhist, võetakse seda väga tõsiselt ja püütakse juht igal juhul tabada. "Seda enam, et nendele vihjetele reageerides tabame enamasti just kõige ohtlikumaid ehk raskes joobes autojuhte."

Simuste tänas kõiki liiklejaid, kes keerulisest ajast hoolimata end ümbritsevat märkavad, liiklusturvalisusest lugu peavad ning joobes juhtidest teada annavad. "Eriti tänulikud oleme kõigile neile teatajatele, kes jõuavad ohtliku juhi ja tema masina olulisi detaile märgata ning ka juhi liikumissuunda politseile täpsemalt kirjeldada. Eriti linnades ja neis piirkondades, kus sõidukijuht võib reageerivale patrullile mõnel põhjusel märkamatuks jääda või kitsale kõrvaltänavale põigates tahtlikult end varjata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles