Rehvivahetusega võib veel oodata

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada kuni 30. aprillini.
Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude esinemise korral naastrehve kasutada kuni 30. aprillini. Foto: Elmo Riig

Naastrehvide vahetamisega ei pea kiirustama, sest aprillis võib temperatuur langeda miinuskraadideni, märkis maanteeamet pressiteates.

"Suverehvidele üleminek on tehtud Eestis paindlikuks, sest ilmastikuolud erinevad riigi eri piirkondades. Ilmaennustusportaalid näitavad miinuskraade nii aprilli keskel kui ka lõpus," nentis maanteeameti liiklusekspert Villu Vane.

"Arvestades muutlikku ilma ja liiklejate turvalisust, politsei kindlasti aprillis kellelegi naastrehvidega sõitmise eest trahvi ei tee," ütles politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametnik Sirle Loigo.

"Korralike rehvideta pole võimalik turvaliselt sõita, kuid peame arvestama, et ainult rehvid ei taga ohutust ning rehv iseenesest ei hoia sõidukit teel ega päästa õnnetusest. Kõige tähtsam on juhi käitumine – teeoludega arvestamine ning nendele vastava sõidukiiruse valik," märkis Villu Vane.

Enne rehvivahetust soovitab maanteeamet ühtlasi kontrollida suverehvide mustri sügavust. Kui kevadel rehve vahetades on suverehvide mustri sügavus vaid 1,6 millimeetrit, tuleks osta uued rehvid, sest senised tervet hooaega vastu ei pea. Suverehvide mustri sügavus peab olema vähemalt 1,6 millimeetrit, kuid rehvide vahetamisele peaks mõtlema juba siis, kui nende jääksügavus on 2 millimeetrit.

Naastrehvide kasutusaeg on välja toodud majandus- ja kommunikatsiooniministri 2011. aasta 13. juuni määruse number 42 "Mootorsõiduki ja selle haagise tehnonõuded ning nõuded varustusele" lisas 1. Selle kohaselt võib naastrehve kasutada 15. oktoobrist 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude korral naastrehve kasutada 1. oktoobrist 30. aprillini. Suverehvide kasutamine on kohustuslik alates 1. maist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles