Eakatel soovitatakse poeskäimist pigem vältida

Sakala
Copy
Politsei on eakatele koostanud lihtsad poeskäigu reeglid, et neile meelde tuletada, kuidas oma tervist kaitsta.
Politsei on eakatele koostanud lihtsad poeskäigu reeglid, et neile meelde tuletada, kuidas oma tervist kaitsta. Foto: Politsei

Politsei soovitab eakatel tervise hoidmiseks poes ja apteegis käimist pigem vältida ning paluda selleks appi näiteks nooremaid lähedasi või omavalitsuse sotsiaaltöötaja.

Politsei on Lõuna-Eestis täheldanud, et eakad inimesed kipuvad end poes käies unustama, jäädes poepingile või poe juurde eakaaslastega seltskonniti juttu ajama. Vanemad inimesed, kellel viirusnakkused võivad põhjustada aga eriti raskeid tüsistusi, peaks lähikontakte teistega ja võimaluse korral ka poodlemist vältima. Selleks võib abi paluda näiteks noorematelt lähedastelt või omavalitsuse sotsiaaltöötajatelt.

Kui poeskäik on siiski vältimatu, tuleks see ette võtta võimalikult harva. Kui poodi minna, teha ostud kiirelt ja läbimõeldult, teistega lähikontakti vältides ning poest lahkudes end mitte teistega jutustama unustades. Igasugune suurem rahvahulk ja hetk tähelepanematust teistega distantsi hoidmisel võib luua soodsa võimaluse viiruse levikuks ja inimeste nakatumiseks.

Kui poodi minek on vältimatu

  • Mine poodi üksinda.
  • Mõtle ostud enne läbi, et poeskäik kulgeks kiirelt.
  • Pese käsi enne ja pärast poeskäiku.
  • Hoia poes teistega distantsi vähemalt üks meeter.
  • Väldi haigena poodi minekut.
Allikas: politsei
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles