Tänasest on avatud tasuta üle-eestiline hambaravi nõuandeliin

Priscilla Õmblus
Copy
Koroonaviiruse leviku piiramiseks on paljudes Eesti hambakliinikutes plaaniline ravi katkestatud, üksikutes kliinikutes pakutakse vältimatut esmaabi. Unimedi hambakliinikud on avanud koostöös haigekassaga üleriigilise nõuandeliini, et pakkuda hambamurede korral esmast tuge.
Koroonaviiruse leviku piiramiseks on paljudes Eesti hambakliinikutes plaaniline ravi katkestatud, üksikutes kliinikutes pakutakse vältimatut esmaabi. Unimedi hambakliinikud on avanud koostöös haigekassaga üleriigilise nõuandeliini, et pakkuda hambamurede korral esmast tuge. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Unimedi hambakliinikud on avanud koostöös haigekassaga üleriigilise nõuandeliini numbriga 677 6822, et pakkuda esmast tuge hambamurede korral.

Telefonile vastavad hambaarstid, liin on avatud esmaspäevast reedeni kella 9–17 ja helistamine sellele on tasuta.

Koroonaviiruse leviku piiramiseks on plaaniline ravi paljudes Eesti hambakliinikutes katkestatud, avatud on üksikud kliinikud, kus pakutakse vältimatut esmaabi. Suurema osa hambamurede puhul inimene küll esmaabi ei vaja, kuid need põhjustavad siiski ebamugavust või vaevusi. Seega vajavad inimesed kiiret nõu, kuidas end ise aidata, ning professionaalset konsultatsiooni, hindamaks, kas esmaabi on vajalik.

"Nõudlus nõuandeliini järele on selge, seda kinnitab ainuüksi meie kliinikute poole pöörduvate patsientide suur arv. Meie eesmärk on, et raskes situatsioonis ei jääks ükski patsient ilma vajaliku nõu ja infota, sõltumata sellest, kas ta saab oma tavapärase arstiga ühendust või mitte," vahendas BNS Unimedi Ülemiste kliiniku ravijuhi ja hambaarsti doktor Ehtel Sepa öeldut.

Telefonikonsultatsioonis selgitab hambaarst välja patsiendi mure ja annab suuniseid olukorra leevendamiseks, näiteks soovitab apteegist sobivaid vahendeid või õpetab puhastusvõtteid, vajaduse korral kirjutab põletiku vastu retsepti. See on ka oluline kanal, et teha kindlaks väga ohtlikud seisundid, mille puhul on tarvis esmaabi. Nii on võimalik sellises seisundis inimene kiiremas korras mõnda avatud esmaabikliinikusse suunata.

Vältimatut ja esmaabi pakuvad Tallinnas Tallinna hambapolikliinik, Unimedi Järve kliinik ja Kaarli Hambaravi, Tartus Tartu ülikooli kliinikum ja Unimedi Tartu kliinik, Pärnus Unimedi Pärnu kliinik, Kohtla-Järvel Ida-Viru keskhaigla, Hiiumaal Emmaste Hambaravi ja Unimedi ravikabinet Kärdlas, Jõgeval Edent Hambaravi, Paides Järvamaa haigla, Haapsalus Dentista ja MarDenti kesklinna hambakliinik, Lääne-Virumaal Virudent Rakveres ja Vinnis ning A&K Caritas Väike-Maarjas, Põlvas Lõuna-Eesti kliinik, Raplamaal Margarita Puusta Hambaravi Raplas ja Märjamaal, Saaremaal Kuressaare hambapolikliinik, Viljandimaal Viljandi hambakliinik ning Dentes A&E Viljandis ja Abjas, Võrus Lõuna-Eesti kliinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles