Kaupmeeste liit: jätke hommikused tunnid kauplustes eakatele ja riskirühmadele

Priscilla Õmblus
Copy
Kaupmeeste liit kutsub inimesi eriolukorras üles tegema oma vajalikud ostud pärast kella 11 ning jätma hommikused tunnid kauplustes eakatele ja teistele riskirühma kuulujatele.
Kaupmeeste liit kutsub inimesi eriolukorras üles tegema oma vajalikud ostud pärast kella 11 ning jätma hommikused tunnid kauplustes eakatele ja teistele riskirühma kuulujatele. Foto: Elmo Riig

Eesti kaupmeeste liit kutsub inimesi üles tegema oma vajalikud ostud pärast kella 11 ning jätma hommikused tunnid kauplustes eakatele ja teistele riskirühma kuulujatele.

"Meie esimene soovitus riskirühmadele on loomulikult kauplusi ja teisi rahvarohkeid kohti vältida, kuid alati ei ole see võimalik. Seepärast kutsume inimesi hoolivust näitama ka igapäevaste ja -nädalaste toidukaupade varumisel," ütles kaupmeeste liidu tegevjuht Nele Peil. "Kui läheme poodi pärast kella 11, kaitseme ühiselt viirusest kõige enam ohustatud inimesi, vähendades nende kokkupuudet teistega."

Kauplused ei kehtesta ise sissepääsuks kontrolli või piiranguid, vaid paluvad inimestel olla solidaarsed ja hoolivad.

Kaupmeeste liit palub ka kõigil inimestel järele mõelda, kes on kogukonnas need eakad või tervisemuredega inimesed, kellele tuleks vajalike kaupade kättetoimetamisel abi pakkuda.

"Kaupmehed suhtuvad viiruse leviku tõkestamisse väga tõsiselt ja teevad kõik selleks, et inimesed saaksid eluks vajalikud ostud teha võimalikult ohutult," kinnitas Peil. "Käib pidev pindade puhastamine ja desinfitseerimine ning lahtist kaupa pakendatakse ise, et kliendid ei katsuks salatitopside karpe või kohvitopside torne. Osas poodides on juba jõutud paigaldada klaasseinad müüjate ja klientide vahele. Samuti on kauplustes väljas plakatid ja sildid käitumisjuhistega ning neid tutvustatakse ka siseraadios."

Riskirühma kuuluvad üle 70-aastased, pikaajalised haiged, nagu südame- ja vähihaiged, ning nõrgenenud immuunsusega ja kopsuhaigusi (näiteks astmat) põdevad inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles