Idapiirile pannakse uut valvetehnikat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Idapiirile paigaldatakse juurde tehnikat, mille abil saab piiripunktide vahel ja raskesti ligipääsetavates paikades ööpäev ringi valvata veel 13 ala.

Euroopa Liidu välispiiril Eesti-Vene kontrolljoonele seatav uus juhtmevaba perimeetrijälgimissüsteem Smartdec koosneb portatiivsetest sensoritega anduritest ja tarkvarast, teatas BNS-ile politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja. Seadmed valmistab osaühing Defendec ja need lähevad maksma 38 000 eurot.

«Eestis koostöös piirivalvega arendatud ja toodetud multifunktsionaalne kiiresti paigaldatav tehnika aitab tõhustada maismaapiiril valvet piiripunktidevahelisel alal ja raskesti ligipääsetavates kohtades,» ütles politsei- ja piirivalveameti piirivalveosakonna infovarade talituse juht Kalev Sarapu.

Tänavu jaanuaris võetakse selle abil Eesti-Vene maismaapiiril ööpäev ringi valve alla veel 13 ala. «Uute seadmete kasutuselevõtt võimaldab asendada rutiinset patrulltegevust tehnika abil hangitud info realiseerimisega,» sõnas Sarapu.

Esimest korda katsetati süsteemi mullu veebruaris. Seni on sama tüüpi vaatlustehnika abil avastatud 14 piirivahejuhtumit ning saadud kätte üle 250 000 salasigareti.

2010. aasta lõpul kasutasid EL-i piirivalve kiirreageerimisrühma koosseisus Kreeka-Türgi piirile lähetatud Eesti piirivalvurid Smartdec-süsteemi ebaseaduslike sisserändajate tabamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles