Mänguväljakuid hooldatakse tänavu 26 000 euro eest

Eget Velleste
, reporter
Copy
Üks Viljandi 24 mänguväljakust Valuoja orus sai möödunud suve hakul uusi atraktsioone.
Üks Viljandi 24 mänguväljakust Valuoja orus sai möödunud suve hakul uusi atraktsioone. Foto: Marko Saarm

Linnavalitsuse korraldatud hanke kohaselt hooldatakse ja parandatakse tänavu 24 Viljandi mänguväljakut veidi enam kui 26 000 euro eest.

Mänguväljakute hooldaja leidmiseks korraldati hange, sest eelmine leping hakkab lõppema. Linnavalitsuses jäid sõelale kaks pakkumist, millest paremaks hinnati seni sama tööd teinud osaühingu Atixi oma, sest see oli odavam.

Tehtavate tööde nimekiri on üpris pikk. Tööde tegijal lasub kohustus kontrollida neli korda aastas lasteaedade juures olevate mänguväljakute atraktsioone ning linna avalikud mänguväljakud teha korda 1. maiks. Tehnilise kirjelduse kohaselt tuleb hooldajal kontrollida kõigi mänguväljaku atraktsioonide korrasolekut, kulumisastet, stabiilsust ja tagada nõutavad ohutusstandardid. Kui on vaja midagi parandada, tuleb sellest linnale teada anda.

Tööde nimekirjas on väikseimaid ülesandeid nagu kruvide ja mutrite pingutamine, aga ka mahukamaid, näiteks lasteaedade liivakastide liiva sõelumine nii, et selles ei oleks 30 sentimeetri sügavusel suuremaid kui 8-millimeetrisi terasid.

Viljandi kinnisvara haldusameti juhataja Andres Mägi sõnul on linna mänguväljakute seisukord keskmine. "Üle-eelmisel aastal hindasime, siis tegime remonti rohkem kui 70 000 euro eest. Praegu oleme rahuldavas seisus," kinnitas Mägi.

Küsimusele, kui vanad on linna mänguväljakud, vastas Mägi, et neid on seinast seina. "On eelmisest sajandist pärit liivakaste ja kiik, mis on kümme aastat vana," lisas ta.

Tasapisi mänguväljakute atraktsioone ka asendatakse. Viljandi 24 mänguväljakust pooled on lasteaedade läheduses ning pooled avalikes kohtades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles