Publik hääletas Indrek Sammuli Vikerraadio edetabelisse

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Sammul on Salieri rolliga Ugala lavastuses «Amadeus» võitnud vaatajate südamed.
Indrek Sammul on Salieri rolliga Ugala lavastuses «Amadeus» võitnud vaatajate südamed. Foto: Ugala arhiiv

Eelmise aasta lõpul kutsus Vikerraadio saade «Teatrisse!» kuulajaid panema kirja oma 2011. aasta lemmiknäitlejad ning sügavaima mulje jätnud lavastuse.

Kuulajad valisid parimaks naisnäitlejaks Ita Everi Draamateatrist. 20 lemmiku hulka mahtus ka Leila Sääliku osatäitmine Ugala lavastuses «Grace ja Glorie».

Lemmikmeesnäitlejaks osutus Priit Võigemast Tallinna Linnateatrist. Viiendale positsioonile tõusis Indrek Sammul Salieri rolliga «Amadeuses».

Indrek Sammul avaldas publiku tunnustuse üle heameelt. «Suhtun sellesse väga hästi, sest kellele me seda teatrit veel teeme, kui mitte vaatajatele,» ütles ta. «Mul on väga hea meel, et see lavastus on inimestele korda läinud.»

Samuti avaldas Sammul rõõmu selle üle, et tähelepanu on pälvinud väikelinna teater, sest tihtilugu kipuvad kõikvõimalikud paremusjärjestused olema pealinnakesksed.

Salieri roll on Indrek Sammuli hinnangul väga põnev. «See on väga mahukas töö ja samas pakub ääretult palju mänguvõimalusi. Kui materjal on hästi kirjutatud, on seda hea mängida ning iga mängukorraga on võimalik avastada uusi nüansse,» arutles ta.

Samuti avaldas näitleja lootust, et «Amadeusele» jätkub publikut, et seda saaks edaspidigi mängida.

Aasta lemmiklavastuseks pärjati Draamateatris etenduv Priit Pedajase «Augustikuu». Andres Lepiku lavastatud «Amadeus» jäi napilt esikolmikust välja, platseerudes neljandale kohale.

Poolteise kuu jooksul kasutasid sajad kuulajad hääletamisvõimalust ning suurele aastaküsitlusele saabus 588 kaarti ja e-kirja. Arvesse läksid ka need kirjad, milles pakuti igasse kategooriasse rohkem kui vaid ühtainsat nime. Küsitlusele vastanute vahel loositi välja hulk teatripileteid.

Tulemusi hindasid stuudios teatrivaatleja Pille-Riin Purje, teatrifanaatik Danzumees ja saatejuht Meelis Kompus.

Vikerraadio sari «Teatrisse!» on eetris kaks korda kuus pühapäeviti kell 13.05.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles