Uus kord viib politsei ja linna esindaja õhtul baari

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Lokaal Legend püüab igal juhul jätkata ehkki käive on kukkunud 5-7 korda.
Lokaal Legend püüab igal juhul jätkata ehkki käive on kukkunud 5-7 korda. Foto: Marko Saarm

Eriolukorra uue reegli järgi peaksid linnaametnikud hakkama õhtuti käima kontrollimas, kas meelelahutuskohad lõpetavad alkoholimüügi hiljemalt kell 22. Viljandis pole ei ametnikel ega politseinikel põhjust kuhugi minna, sest kõik pubid ja klubid on selleks ajaks juba suletud.

«Pole mõtet lahti hoida, sest kliente ei ole,» tunnistas Tartu tänaval tegutseva lokaali Legend omanik Tiit Mädamürk. «Paneme kella 20 ajal kinni.»

Klientide hulk kukkus söögikohtades järsult nädalavahetusel ning sel nädalal on Legendi käive olnud viis kuni seitse korda väiksem kui eelmisel nädalal. Päris kinni ei taha Mädamürk söögikohta panna, sest see tähendaks automaatselt ettevõtte pankrotti.

«Tegutseme nii kaua, kui lubatakse,» sõnas ta.

Nädalavahetusel oli lisaks Legendile Viljandis avatud veel Vabaduse platsi lähedal, Pika tänava ääres paiknev Tegelaste Tuba, kuid kolmapäevast pani see uksed kinni ning jätkab e-poega. Sealt saab koju tellida neid toite, mis on söögikoha menüüs juba mõnda aega olnud.

Tegelaste Tuba teatas sulgemisest kuni aprillini.
Tegelaste Tuba teatas sulgemisest kuni aprillini. Foto: Marko Saarm

Tegelaste Toa omaniku Hans Müllersoni sõnul on kella 22-ks seatud alkoholimüügipiirang toidu- ja joogikohtade pidajatele kõigi murede seast väikseim. «Valitsuse korraldused on meile täitmiseks,» lisas ta.

Ehkki uuest korrast kinnipidamise kontrollimine on pandud linna- ja vallavalitsuste ülesandeks, kinnitas Viljandimaa politseijuht Margus Sass, et politsei annab oma panuse, et baaride tööd jälgida. «Oleme meelelahutuskohtade omanikega vestelnud ja kõik on olnud rahulik,» kinnitas ta.

Viljandi abilinnapea Kalvi Märtin kinnitas, et linnal on plaan, kuidas kontrolli korraldada. Omaette küsimus on, kas seda kontrolli on üldse vaja, sest sel kellaajal avatud alkoholimüügikohti Viljandis ei ole.

Politsei andmetel on Viljandimaa inimesed käitunud eriolukorra kehtimise ajal vastutustundlikult. Väljakutsete arv on pigem vähenenud, kogu maakonnas on kõik väga rahulik, inimesed liiguvad vähe ja suuri kogunemisi ei ole.

«Üks meie töid on jälgida, et kaubanduskeskustes või mujal ei tekiks noortekogunemisi,» lausus Sass. Politsei on palunud seda jälgida ka turvafirmadel ning seni pole ette tulnud vajadust minna noori laiali ajama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles