Viirus tõmbas linnalahingutele kriipsu peale

Margus Haav
, reporter
Copy
Kevadtorm. Foto on illustratiivne
Kevadtorm. Foto on illustratiivne Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem otsustas vähendada kaitseväe õppuse "Kevadtorm 2020" mahtu ning muuta õppuse asukohta. Õppus ei leia sel aastal aset varem planeeritud kohtades Kesk-Eestis, vaid eelkõige kaitseväe keskpolügoonil. 

Seega jäävad ära ka Põhja-Sakala valda planeeritud õppetegevus ning linnalahingute harjutamine Suure-Jaanis ja Võhmas.

"Eesmärgiks on saavutada hoolimata keerulisest olukorrast väljaõppe eesmärgid, kuid samas vähendada kokkupuudet tsiviilühiskonnaga," ütles kindralmajor Herem. "Milline konkreetsemalt saab "Kevadtormil" tegevus olema, seda otsustan hiljemalt 1. aprillil. Õppusel osalevad ka Scoutspataljoni võitlejad ja liitlaste lahingugrupp. Ehkki välismaa sõduritele ei ole esialgu sisenemiskeelde, kuna tegemist on julgeoleku tagamise võimaldamisega, on enam kui tõenäoline, et liitlassõdurid sel aastal "Kevadtormil" ei osale, välja arvatud Eestis paiknev liitlaste lahingugrupp."

"Kevadtormil" ei osale sel aastal ka reservväelased, välja arvatud vabatahtlikult osalemiseks soovi avaldanud. Ettevalmistus "Kevadtormiks" hakkab nüüd toimuma eelkõige välitingimustes, niinimetatud metsalaagrites, kus hoidutakse asustatud punktidest.  

Kaitseväe juhataja andis ka korralduse, mille kohaselt jääb nädalavahetusel kasarmusse üks tegevväelane iga kompanii kohta, et tagada igapäevane elukorraldus, tegelda toitlustamise muudatuste ja erakorraliste väljalubadega ning vajadusel korraldada täiendav karantiin või inimeste isoleerimine.

"Rõhutan veel kord, et erakorralistel asjaoludel saavad ajateenijad väljaloa, kuid peavad olema seal äärmiselt ettevaatlikud, et mitte haigestuda," ütles kindralmajor Herem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles