Viljandimaa ühistransporti pole plaanis praegu koomale tõmmata

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi maakonnaliinidel bussijuhid paberil nullpiletit enam ei anna ja sõidukaarti pole vaja valideerida. 
Viljandi maakonnaliinidel bussijuhid paberil nullpiletit enam ei anna ja sõidukaarti pole vaja valideerida. Foto: Margus Haav

Maakonna bussides kehtivad juba neljandat päeva uued reeglid. Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhi Kaupo Kase kinnitusel on seni kõik läinud tõrgeteta.

"Bussiliikluse toimimiseks on kõige vajalikum hoida sõidukijuhtide tervist," kinnitas Kase.

Viljandi linnalähiliinidel nr 2, 2A, 6, 7, 8, 9 ja 10 on loodud bussides sanitaartsoon esiuksest kuni esimese istmereani. Sõitjatel ei ole võimalik enam bussidesse siseneda esiuksest ja bussijuhid ei väljasta paberil nullpiletit. Bussisõit tuleb valideerida bussi keskel paiknevas tuvastis. Teistel Viljandi maakonnaliinidel bussijuhid paberil nullpileteid ei väljasta ja sõidukaarte pole vaja valideerida. 

"Sõitjaid jagub, kuid nende üldarv on kindlasti kukkunud," rääkis Kase. "Praegu ei sõida enam ei õpilased ega õpetajad, paljud lapsevanemad on jäänud koju ning kodus on ka paljud asutuste töötajad. Esimesed päevad on muidugi pikemate järelduste tegemiseks liiga lühike aeg ning praegu pole eriolukorra tõttu plaanis graafikuid kuidagi muuta. Kui aga mõned liinid jäävad täiesti tühjaks, kaalume edasist korraldust."

Kase lisas, et Elroni rongide suvisele sõiduplaanile ülemineku tõttu muutuvad bussiajad 29. märtsist. Siis hakkab üks keskpäevane rong Viljandisse saabuma praegusest 35 minutit varem.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles