Abja gümnaasiumi õpilased uurisid karjäärivõimalusi

, Abja gümnaasiumi õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja gümnaasiumi õpilased uudistavad Tartu kutsehariduskeskuse puidu eriala töökoda.
Abja gümnaasiumi õpilased uudistavad Tartu kutsehariduskeskuse puidu eriala töökoda. Foto: Erakogu

Pärast põhikooli lõpetamist tuleb noorel inimesel teha teadlik ja põhjendatud valik, kus õpinguid jätkata.

Otsust aitab õpilasel langetada pakutavate erialadega tutvumine: mida paremini noor oma valikuga kaasnevat ette kujutab, seda tõenäolisemalt on ta hiljem rahul.

Ala peaks tunduma sobiv ja meeldiv. On tähtis saada ettekujutus nii valitud tööst kui tulevase kooli õpikeskkonnast ja olmetingimustest. Õppimisvõimalustega on küll võimalik tutvuda interneti kaudu, haridusmessidel ja infomaterjale lugedes, aga kõige huvitavam on saada ülevaade kohapeal.

Õpilaste elukutsevalikuid toetab meie maakonnas Viljandimaa Rajaleidja keskus. 13. detsembril korraldas see karjääripäeva Abja gümnaasiumi õpilastele. Üheksanda klassi õppurid käisid Tartu kutsehariduskeskuses, AHHAA keskuses ja Vanemuise teatris. Ürituse lõpetas meelelahutuslik teatrikülastus.

Tartu kutsehariduskeskuse inimesed selgitasid noortele sisseastumistingimusi ja tutvustasid erialasid.

Õpilased käisid õppetöökodades ja tegid ringkäigu õpilaskodus. Kutseõpetajad rääkisid neile oma ala õppekavast ning andsid ülevaate õpikeskkonnast.
Üritus sai teoks tänu

Euroopa sotsiaalfondi rahastatud programmile «Karjääriteenuste süsteemi arendamine».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles