Jakobsoni kooli noored võitsid mõttespordi finaali

Margus Haav
, reporter
Copy
Jakobsoni kooli võistkonnas oli 35 õpilast. Fotol on (vasakult)
Ott Org, Kaupo Kruusmäe, Mattias Nõgols, Kevin Kasik ja Kevin Jürgen.
Jakobsoni kooli võistkonnas oli 35 õpilast. Fotol on (vasakult) Ott Org, Kaupo Kruusmäe, Mattias Nõgols, Kevin Kasik ja Kevin Jürgen. Foto: Erakogu

Teisipäeval peetud mõttespordi olümpiaadi finaali Vene kabes võitis Jakobsoni kooli V–IX klassi võistkond. I–IV klassi esindus lõpetas kuuenda kohaga. Eriolukorra tõttu osalesid õpilased turniiril kodus. 

Individuaalselt näitas parimat taset Kevin Kasik, kes sai nelja etapi kokkuvõttes 332 konkurendi hulgas kolmanda koha. Parimad olid noorte maailmameister Priit Lokotar Tallinna Pääsküla koolist ja Hans Robert Kannukene Tallinna Reaalkoolist.

Paremuselt teist tulemust Jakobsoni kooli õpilaste arvestuses näitas Kevin Jürgen VIIIb klassist (seitsmes koht) ja kolmandat Kaupo Kruusmäe IXa-st (üheksas koht). Noortest oli edukaim Kätriin Hommik IVc, kes sai üheksanda koha. 

Mõttespordi olümpiaadiga populariseeritakse mõttesporti koolinoorte seas. Võistlus on tasuta ning toimub interneti vahendusel. Õpilased saavad olümpiaadist osa võtta oma kooli arvutiklassis. Turniirid on neljal alal: Vene kabes, males ning gomoku ja sudoku lahendamises. Õppeaasta jooksul on neli etappi, arvestus käib kolmes vanuserühmas: algkool, põhikool ja gümnaasium.

Läbi aastate on võistlustel osalenud 3799 õpilast ja 145 kooli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles