Jakobsoni kooli õpilased jõudsid välisreisilt õnnelikult koju (2)

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Eelmisel nädalal reisil käinud Jakobsoni kooli õpilased ja õpetajad viibivad praegu kodus. Esmaspäevast on koolimaja suletud ning õpilased koduõppel.
Eelmisel nädalal reisil käinud Jakobsoni kooli õpilased ja õpetajad viibivad praegu kodus. Esmaspäevast on koolimaja suletud ning õpilased koduõppel. Foto: Elmo Riig

Mõni tund enne seda, kui Eestis kuulutati välja eriolukord ning soovitati tungivalt vältida välisriikidesse reisimist, sõitsid Viljandi Jakobsoni kooli lõpuklasside õpilased koos õpetajatega neljaks päevaks Ühendkuningriiki.

Jakobsoni kooli direktori Krista Andresoni sõnul võtsid reisilemineku otsuse vastu eelkõige lapsevanemad, kes olid arutanud seda klassijuhatajatega. Kool konsulteeris linna haridusameti ja abilinnapeaga.

Et direktori sõnul ei olnud õppekäiku organiseerinud kool, vaid lapsevanemad olid suhelnud otse reisibürooga, ei saanud kool direktori sõnul ka lapsevanemate finantsotsustesse otseselt sekkuda.

"Õpilased läksid reisile enne eriolukorra väljakuulutamist ehk neljapäeva hommikul. Me edastasime lapsevanematele enne reisi algust kogu vajaliku info viimasel nädalal tekkinud olukorra kohta, seahulgas ministeeriumi ja terviseameti seisukohad, kuid lõpliku otsuse mineku kohta langetasid ikkagi vanemad," ütles Andreson.

Veel päev enne väljasõitu kaalusid lapsevanemad ja õpetajad, kas reis siiski ette võtta. Reisile mineku hetkel ei olnud Eestis eriolukorda ning Ühendkuningriik polnud ka riskipiirkond. "Olukord muutus tundidega ning eriolukorra väljakuulutamise ajal olid lapsed juba reisil," nentis direktor.

Klassijuhataja Merle Üti sõnul hakati märtsikuist Londoni reisi planeerima eelmise aasta kevadel. Reisil viibivad õpilased ja õpetajad olid valmis vajaduse korral koju tagasi pöörduma.

"Meie soov ei olnud kedagi ohtu seada ega muul moel ärritada," toonitas Ütt. "Õpilastele on antud Stuudiumi kaudu teada kõigist ohtudest ja korraldus vähemalt kaks nädalat karantiinis olla."

Õpetaja tunnistas, et see reis oli ülimalt stressirohke. "Suurt tuge pakkus kooli juhtkond ja see, et Eesti Vabariigi suursaatkond Londonis tundis huvi, kuidas me koju saame ja kas meil kõik hästi," ütles Ütt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles