Terviseamet avaldas viirusesse nakatunute arvud alalise elukoha järgi

Üllar Priks
, reporter
Copy
Kaitseülikond.
Kaitseülikond. Foto: Tairo Lutter

Terviseamet selgitas välja koroonaviiruse diagnoosi saanud inimeste alalise elukoha maakondade kaupa, enim haigestunuid on Harju- ja Saaremaal. Viljandimaa taga seisab number 2.

Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai märkis, et kui varem hinnati haigusjuhte labori asukoha järgi, siis nüüd võetakse andmete avaldamisel aluseks inimese elukoht. "Rõhutan, et need andmed ei ole võrreldavad varem esitatud labori maakonna andmetega," märkis Kadai. Ta lisas, et värsked andmed põhinevad rahvastikuregistril.

Positiivsed koroonadiagnoosid maakonniti

Harju 73

Hiiu 1

Ida-Viru 4

Jõgeva 1

Järva 1

Põlva 3

Pärnu 15

Rapla 2

Saare 57

Tartu 12

Valga 1

Viljandi 2

Võru 25

Neljal inimesel pole rahvastikuregistris elukohaandmeid ning nelja inimese info on puudulik.

Rahvastikuregistri põhjal koroonapositiivseid inimesi ei ela Läänemaal  ja Lääne-Virumaal.

16. märtsi hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 205 inimesel, 31. jaanuarist on Eestis tehtud 1387 Covid-19 proovi. Tõenäoliselt on nakatanud inimeste arv suurem ning viiruse kohapealset levikut arvestades lisandub kindlasti veel haigestunuid.

Kadai kutsus inimesi üles mõistvale suhtumisele. "Haiguse või haigustunnustega inimeste häbimärgistamine võib viia selle varjamiseni," ütles ta. "Oluline on hoida selget meelt ning hoolitseda oma füüsilise ja vaimse tervise eest."

Oluline on järgida hoolikalt hügieenireegleid ja haiguse korral püsida kodus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles