Mitu toitlustuskohta viib toidu koju kätte

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Viljandi kesklinnas tegutseva Amrita kohvik jääb mõneks ajaks suletuks. Soovijad saavad toidu kätte läbi kohvikuakna.
Viljandi kesklinnas tegutseva Amrita kohvik jääb mõneks ajaks suletuks. Soovijad saavad toidu kätte läbi kohvikuakna. Foto: Elmo Riig

Nii mõnigi Viljandi kohvik ja pubi pakub erakorralise olukorra tõttu toidu kojutoimetamist või on muutnud senist töötamisviisi. 

Eile õhtul teatas Suure Venna pubi sotsiaalmeedias, et alustab päevapraadide kojuviimist, sama teevad Harmoonia ja Northmeni kohvik.

Northmen on varemgi toitu koju toimetanud ning selle omaniku Raul Kähari sõnul haaravad niisugusest võimalusest praegu paljud kinni.

Toitu pakutakse nüüd Edmund Kohviku kaudu, Northmeni ruumid on täiesti suletud.

"Northmeni ruumid on väga väiksed ja seega ei soovi me inimeste tervist ohtu seada. Edmundi kohviku kaudu on inimesi turvalisem teenindada," selgitas Kähar.

Varem maksis toidu kojutoimetamine 1 euro, kuid Kähari sõnul nüüd enam tasu ei küsita, et toidu kojukanne võimalikult mugav ja turvaline oleks.

Viljandis Tallinna tänaval asuv söögikoht Amrita Cafe valmistab road ettetellimisel ning klient saab need kätte tänavapoolse akna kaudu.

"Teeme tänasest kaasamüüki ja kojukannet väga ei propageeri," ütles Amrita kohviku perenaine Kristi Lõhmus. "Meie töötajad on kõik terved ja kui inimene saab toidu kätte põhimõtteliselt läbi autoakna, siis on otsene kokkupuude kliendi ja teenindaja vahel välistatud."

Maksmine käib kas pangaülekandega või kohapeal ja pärast kliendi käiku desinfitseeritakse pinnad.

Kojukande võimalusi on kaalunud või juba pakuvad toitlustuskohad ka mujal Viljandimaal. Abja-Paluojal tegutsev Mulgi Kõrts toimetab soovijatele toidud kätte Abja, Mõisaküla ja Karksi-Nuia piirkonnas. Toidu eest on võimalik tasuda nii ülekandega kui sularahas ning lähipäevil saab juhataja Külli Singi sõnul hakata maksma ka kaardiga.

Väljaspool Abja piirkonda on minimaalne tellimustasu 10 eurot, kuid toidu kojutoimetamise eest lisatasu ei võeta. 

Viljandi vallas asuv Veldemani külalistemaja kuulutas sotsiaalmeedias, et soovib hakata vallaelanikele toitu koju viima. Nagu külalistemajast öeldi, selgub lähematel päevadel, kas ja millises ulatuses saaks seda teenust pakkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles