Muusikakool teeb pillitunde videokõnede abil

Üllar Priks
, reporter
Copy
Viljandi muusikakool
Viljandi muusikakool Foto: Marko Saarm

Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra ütles Sakalale, et esimesest kolmanda klassini kool distantsõpet tagada ei suuda ning kokkuleppel linnaga neil õppetööd ei ole. Samuti on esialgu kaheks nädalaks peatatud rühmategevus. Küll aga jätkatakse tegutsemist põhi- ja süvaõppes alates neljandast klassist.

"Tegime läinud nädalal selgeks, kellel on internetiühendus ja vajalikud programmid, ning jagasime õpetajatele kätte arvutid," lausus Tamra.

Tunde antakse FaceTime'i või Skype'i teel. "Solfedžos on õpilased juba harjunud sellega, et ülesanded antakse lahendamiseks e-õppe keskkonna kaudu," rääkis direktor. "Pillitunnid käivadki sedasi, et õpetaja vaatab ja kuulab videovestluses õpilase mängu ning jagab siis juhtnööre. Neljapäeval tegime ühe õpetajaga juba proovi ära – tema oli Pärnus karantiinis. Siis me muidugi ei teadnud veel, et asi nii hulluks läheb."

Muusikakooli hoone on Tamra sõnul suletud. "Kõik on valve all ja ainult erandkorras, näiteks kui õpilasel on pill kooli jäänud, tulen lasen ta sisse, annan pilli kätte ja kõik läheb jälle lukku."

Kujunenud olukorda nimetas muusikakooli direktor omaette proovikiviks. "Oleme iga kriisi ära kasutanud. Loodan, et sedasi saabki kaugtöö suurema hoo sisse."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles