Eestlane Hispaanias: tänavatel liikumine on keelatud

Üllar Priks
, reporter
Copy
Gunnar Loho
Gunnar Loho Foto: Erakogu

Oma 11-aastase poja Ronaniga Hispaanias El Puertitos resideeruv muusikaärimees Gunnar Loho ütles Sakalale, et kohalikud võimud lubavad 16. märtsist kodanikel minna vaid tööle, apteeki ja toidukauplusesse.

"Väidetavalt pidi täna kella kaheksast hommikul sõjavägi seda koroona asja kontrollima hakkama," teadis Loho rääkida. "Eile õhtul veel viimaseid sõite tehes oli maantee nii tühi nagu Tallinna–Tartu lõik pärast südaööd vastu esmaspäeva."

Paigad, kus enne elu kees, on Loho sõnul täiesti vaiksed ning seal, kus varem oli parkimiskoha leidmisega raskusi, võib nüüd laiutada. "Kõik võtsid vist poosi sisse koduse karantiini tarbeks. Sai ka kahmatud igasugu söödavat ja joodavat, et mitte pista nina avalikku ruumi ilma erilise vajadusteta. Politsei pole siin eriti tüütav, aga kui võtab sind ette, siis juba väga konkreetselt. Endal mul kogemused puuduvad, aga olen kuulnud."

El Puertito on väikses lahesopis paiknev küla, kus Loho sõnul on peale tema veel kaks seltskonda eestlasi. "Üks on juba viis aastat siin pesitsenud ja on veel üks matkabussiga perekond, kes on siia lõksu jäänud. Nende suhtumine on positiivne. Praegu pole neil kodumaale asja, sest olukord on igal pool kehv," rääkis Loho.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles