Laupäeva õhtu Viljandis. Tühjad tänavad ja pimedad meelelahutuskohtade aknad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Paljud meelelahutuskohad andsid sotsiaalmeedias teada, et on suletud
Paljud meelelahutuskohad andsid sotsiaalmeedias teada, et on suletud Foto: Kuvatõmmis

Viljandi meelelahutuskohtadest oli laupäeva õhtul avatud vaid mõni üksik ja nendeski oli inimesi ülinapilt. Linnas polnud näha ka ringiuitajaid ning mõned õhtul tööle tulnud taksod seisid klientide ootel.

Sakala tegi laupäeva õhtul kella üheksa ajal tiiru läbi kesklinna ning avastas eest inimtühjad tänavad, kus enamik meelelahutuskohti oli suletud.

Tegelaste Toas istus kella 21 ajal ühes lauas kolm noort meest, kes omavahel suhtlesid. Rohkem kliente ruumis ei paistnud. Park Hotelli restoran Ormisson oli uksed sulgenud kell 20. Uksel seisis selgitav silt, et varase sulgemise otsus oli tehtud erakorraliselt. Maja ees parkisid mõned autod ning paaris numbritoas põlesid tuled.

Lossi tänaval kohviku Edmund välisukse ees seisis kliente sisse meelitav reklaamtahvel, kuid söögisaalis ühtegi inimest ei paistnud. Järgmise ukse taga olev ööklubi Cheers oli oma Facebooki lehel teada andnud, et on erakorralise situatsiooni tõttu suletud, ning lubanud korraldada virtuaalpeo, kus igaüks on külaline oma kodus.

Grand Hotel Viljandi numbritoad olid pisut pärast kella üheksat pimedad. Samuti olid tuled kustutatud hotelli restoranis. Naabermaja esimesel korrusel asuvas söögikohas Legend istusid inimesed kahes-kolmes lauas. Kokku oli neid seal ehk kümmekond. Sama hoone teisel korrusel paiknev Pööning oli suletud. Oma Facebooki lehel oli söögi- ja meelelahutuskoht teada andnud, et kõik peod lükatakse teadmata ajaks edasi ning koht jääb suletuks ka päevasel ajal.

Laupäeva õhtul pidi seal plaate mängima DJ Tom Lilienthal, kuid olude sunnil sai Pööning jagada oma sotsiaalmeediakontol vaid Tom Lilienthali Mixcloudi linki.

Facebooki kaudu andsid suletud ustest teada ka raamatubaar Romaan, ööklubi V Club ning Leola maja keldris asuv Viljandi vanim meelelahutuskoht Lounge, kus kava järgi pidid laupäeva õhtul kõlama 1990. aastate hitid.  

Oma uksele olid sildi „Suletud“ kinnitanud Tartu tänava toidukoht Northmen ning Turu tänaval tegutsev pubi Suur Vend.  Facebooki tehtud postituse põhjal võis arvata, et avatud oli laupäeva õhtul Tartu tänaval asuv vinoteek Mulks, kes oma viimases piltpostituses näitas viskipudeleid.

Autoliiklus kesklinna piirkonnas oli laupäeva õhtule tavapäraselt hõre. Jalgsi liikuvaid inimesi võis näha vaid turu kaubanduskeskuse juures, kus kella 22-ni on avatud Grossi toidukaupade pood.

Riigis kehtiva eriolukorra tõttu on suletud Ugala teater, kino ning tühistatud on kõik kontserdid ja muud avalikud üritused. Inimestel on palutud koroonaviiruse leviku tõkestamiseks püsida võimalikult palju kodus ning mitte liikuda rahvarohketes kohtades.

Viljandis ei olnud laupäeva õhtul üheski avalikus kohas enam kui kümme inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles