Gümnasistid tegid head

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuse korras kogutud piparkoogid, mänguasjad ja käsitööesemed.
Heategevuse korras kogutud piparkoogid, mänguasjad ja käsitööesemed. Foto: Leili Kuusk

Suure-Jaani gümnaasiumi õpilased jätkasid jõulude ajal tavaks saanud heategevust algatusega korjata piparkooke ja jagada need valla sotsiaalosakonna abiga vähekindlustatud peredele.

Kaheteistkümnenda klassi neidude Ave Eerma ja Meeli Laane algatatud kampaania osutus populaarseks ning selles osalesid kooli õpilased, õpetajad ja töötajad.

Suure-Jaani gümnaasiumi majandusjuhataja ja valla sotsiaalkomisjoni esimehe Eda Nodapera sõnutsi toodi ühtekokku üle 20 kilogrammi piparkooke. Pooled nendest olid omavalmistatud ja ülejäänud poest ostetud. Kõige tublimad piparkoogitoojad olid neljandast ja kaheteistkümnendast klassist.

Seitsmes klass otsustas korjata vähekindlustatud perede lastele mänguasju. Eda Nodapera sõnutsi toodi suur kastitäis tõeliselt toredaid, säravaid ja armsaid mänguasju, põhiliselt karvaseid loomi, nagu karud ja jänesed. Kõik need pesi klassijuhataja kenasti puhtaks.

«Kui seni peeti seitsmendat klassi natukene ulakaks, siis selline algatus muutis suhtumist,» lausus Eda Nodapera.

Valla sotsiaalosakonna juhataja Aave Toomsalu ütles, et koolis kogutud piparkookide ja mänguasjade kaudu said jõulurõõmu 16 pere 65 last.

Lisaks ühinesid paljud osavate kätega Suure-Jaani inimesed üleskutsega teha vähekindlustatud peredele jõulukingiks käsitööesemeid. Aave Toomsalu sõnutsi olid väga tublid käsitööringi naised Maive Ottase eestvedamisel. Nii jõudis vähekindlustatud perede jõulukottidesse üle 50 eseme, sealhulgas kootud sokke, kindaid ja sooje salle.
«Selline hoolimine on väga armas. Minu kolleegid ütlesid, et kõik asjad võeti tänulikult vastu,» kinnitas Aave Toomsalu.

Aasta algul on Suure-Jaani gümnaasiumi klassidel kavas viia külakosti Viljandi loomade varjupaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles