Kaupluste kinnitusel ei ole toidukaup otsas

Tarvo Madsen
, Reporter
Copy
Eile ennelõunal oli Monese & Tuuri ladu kaupa täis. Laost jõuab kraam ettevõtte juhtide kinnitusel pidevalt müügisaali.
Eile ennelõunal oli Monese & Tuuri ladu kaupa täis. Laost jõuab kraam ettevõtte juhtide kinnitusel pidevalt müügisaali. Foto: Marko Saarm

Ehkki kauplustes on mitu päeva olnud rohkem sagimist, kinnitasid kaupluseketid eile, et toidukraamist puudust ei ole. Apteekidest aga on esindajate sõnul keerukas saada nii maske kui ka desinfitseerivaid vahendeid.

Neljapäeva keskpäeval oli enamikus Viljandi kauplustes palju rahvast ning järjekorrad nii mõneski poes ulatusid kassaletist kaugele. Poekettide esindajad kinnitasid, et ehkki vahepeal võib näha tühje riiuleid, ei ole tegelikult kaubast puudu ning tühjus on tingitud pigem sellest, et ei jõuta asju piisava kiirusega välja panna.

Viljandi Tarbijate Ühistu turundusjuht Kristo Mägi rääkis, et neljapäevast ja reedest olukorda kauplustes võib kahtlemata nimetada ostupaanikaks, kuid ta rõhutas, et kauplusi varustatakse kaubaga regulaarselt ning riiulid täidetakse uuesti. Kui mõni toode ongi praegu otsas, siis on see suure tõenäosusega pärast järgmist tarnekorda seal taas olemas. «Võib juhtuda, et sinu lemmiktoode on ajutiselt otsas, kuid kindlasti on olemas asendustoode seni, kuni ka lemmik on taas riiulis. Kui riiulis ongi tühi auk, siis kaup ei ole otsas, vaid see ei ole veel laost kauplusesse ja sealt riiulisse jõudnud,» rõhutas ta.

Sakalale saatsid samasuguse sisuga vastused ka Rimi ja Maxima.

Hulgikaupadele spetsialiseerunud, kuid ka lao kõrval kauplust pidava Monese & Tuuri tegevjuht Helle Perminova kinnitas, et neilt on samuti võimalik kaupa hankida ning kuna neil on ladu poega ühenduses, siis ei ole ka tühje lette. Monese & Tuuri omanik Eve Mones viis Sakala ajakirjaniku ja fotograafi ka toidulattu, et varusid näidata. Tema kinnitas, et tarneprobleeme ei ole ning inimesed võivad rahuliku südamega olla. «Me oleme kõige sellega arvestanud, vast pole probleemi ega pea muretsema,» lisas ta.

Kahe suurema apteegiketi Apotheka ja Benu Apteegi esindajad nentisid, et apteekidest on praegu keeruline leida näomaske ja ka ­desinfitseerimisvahendite pidevat saadavust ei saa garanteerida, kuid töö selle nimel käib. «Praegu on kliente tabanud teatav ostupaanika ja see vähendab jõudsalt ka kaubavarusid. Kaupade tarnimine toimub iga päev, seega, kui hulgiladudes kaupa on, saame ka apteekide laod korralikult täita,» ütles Benu Apteegi tegevjuht Kaidi Kelt. Apotheka ketiapteeke haldava Terve Pere Apteekide juhatuse liige Kadri Ulla lisas, et asju on võimalik soetada ka Apotheka kodulehelt. «Lisaks käsimüügiravimitele ja muule apteegikaubale saab e-apteegist hõlpsasti digiretsepti olemasolul osta ka retseptiravimeid. Selleks tuleb end autentides siseneda, samuti peab teadma inimese isikukoodi, kellele retseptiravimit soovitakse osta. E-apteegis saab ka apteekriga nõu pidada,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles