Viljandimaal tuvastati esimene nakatunu

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Viljandi gümnaasium saatis neljapäeval õpilased koju, sest ühe õpetaja puhul kahtlustati nakatumist koroonaviirusega.
Viljandi gümnaasium saatis neljapäeval õpilased koju, sest ühe õpetaja puhul kahtlustati nakatumist koroonaviirusega. Foto: Elmo Riig

Ehkki ametlikku kinnitust, et ka Viljandimaal on tuvastatud esimene koroonaviirusega COVID-19 nakatunu, ei ole terviseamet veel andnud, osutus Sakalale teadaolevalt positiivseks Viljandi gümnaasiumi õpetaja proov, kellel seda kahtlustati.

Viljandi gümnaasiumi direktor Ülle Matsin ütles Sakala päringule vastates, et reeglitest tulenevalt ei ole koolil õigust ühegi inimese proovide tulemusi avalikustada, olgu need positiivsed või negatiivsed.

Samas jagas ta Sakalaga kooliperele saadetud pöördumist, kus andis edasi terviseametilt saadud juhtnöörid, mida peab Viljandi gümnaasium edasi tegema.

"Terviseameti sõnul tuleb kõigil koolis viibinutel püsida kodus ja jälgida kahe nädala jooksul oma tervist," kirjutas Matsin. "Nendega, kes on otseselt ohustatud, võtab terviseamet juba eraldi ühendust."

Seetõttu palus Matsin kooli õpilasi ja töötajaid tungivalt püsida kodus, jälgida oma tervist ja pidada silmas kõiki neid nõuandeid, mida terviseamet meedias jagab.

"Kool on omalt poolt teinud kõik, et takistada viiruse edasist levikut," kinnitas Matsin. "Esmaspäeval desinfitseeritakse kogu koolimaja. Ükski õpilane ei viibi ja ükski õpetaja ei tööta koolimajas."

Matsin lisas, et terviseamet tegeleb nakatumise kohta ametliku info levitamisega. "On täiesti arusaadav, et seda ei saa teha asjatundlikult kooli juhtkond. Meie ei ole meditsiini ala eksperdid. Oleme üksteise suhtes hoolivad ja mõistvad."

Neljapäeval saatis Viljandi gümnaasium õpilased pärast viiendat tundi koju, sest üks kooli õpetajatest, kes osales läinud nädalavahetusel Võrus peetud sünnipäevapeol, haigestus. Matsini sõnul õpetajal kuni kolmapäeva õhtuni haiguse sümptomeid polnud, neljapäeva hommikul andis ta aga teada, et on haige ega tule tööle. Alles seejärel sai õpetaja teada, et üritusel, kus ta osales, oli ka üks koroonaviirusesse nakatanu, ning informeeris sellest omakorda kooli. Koolis pole töötaja seega sümptomitega viibinud, kuid enne seda puutus ta tunde andes lastega kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles