Kaitseliit koos Naiskodukaitsega toetavad politsei- ja piirivalveametit ning terviseametit koroonaviiruse tõkestamisel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Sakala maleva kaitseliitlased
Sakala maleva kaitseliitlased Foto: Marko Saarm

Terviseametilt Kaitseliidule saadetud ametiabi taotluse alusel alustasid Kaitseliidu ja Naiskodukaitse vabatahtlikud täna Tallinnas ja Tartus riiki sisenejate ja teiste inimeste teadlikkuse tõstmist ning termokaameratega sõelumist, üksiti tehakse vajadusel terviseteemalisi lühinõustamisi.

"Vabatahtlike kaasamine on väärtus, mis vähendab oluliselt tervishoiutöötajate koormust ning samal ajal tekitab meie ühiskonnas suuremat sidusust, et leevendada nakkusohtlike haiguste levikut ja panustades sedasi kogu Eesti rahva tervisesse," ütles Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming. Tallinnas toetavad naiskodukaitsjad täna Terviseametit Tallinna sadama A ja D-terminalis ning Tallinna Lennujaamas. Naiskodukaitse koos Kaitseliiduga teeb sama tööd Tartu bussijaamas. See ei ole tervishoiuteenus, vaid ennekõike tõenduspõhise info jagamise üritus, samas mõõdetakse inimeste kehatemperatuuri ja võidakse teha vajadusel lühinõustamine.

Teenistuskohustuse täitmisele kutsutakse terved, krooniliste haigusteta Naiskodukaitse ja Kaitseliidu liikmed. Teenistuskohustuse täitmisele ei kaasata noorliikmeid. Vabatahtlikud peavad kasutama politsei- ja piirivalveameti või terviseameti väljastatud enesekaitsevahendeid ning järgima hügieeninõudeid. Kui Vabariigi Valitsus otsustab Kaitseliidule täiendavaid ülesandeid määrata, on Kaitseliit valmis neid täitma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles