Filmitegijad otsivad spordidraamasse näitlejaid

Eget Velleste
, reporter
Copy
Teiste osatäitjate kõrval on filmis roll ka Reimo Sagoril, kes spordidraama jaoks on juuksed blondiks värvinud ning kehastab tõenäoliselt Aivar Kuusmaad.
Teiste osatäitjate kõrval on filmis roll ka Reimo Sagoril, kes spordidraama jaoks on juuksed blondiks värvinud ning kehastab tõenäoliselt Aivar Kuusmaad. Foto: Eero Vabamägi

Maikuu keskpaigas jõuavad spordidraama "Kalev" filmimeeskond võteteks Viljandimaa lähistele Tihemetsa. Tegijad on alustanud otsinguid taustanäitlejate leidmiseks.

Meeskond on seni linateose kohta avanud, et see räägib korvpallimeeskonna Kalev teekonnast laguneva Nõukogude Liidu viimaste meistrivõistluste võitjatiitlile 1991. aastal. "Korvpallurite raske võitlus nii oma rahvuskaaslaste, armutute vastaste kui meeskonna sisemise moraaliga, kus peategelasteks on ennast tõestav noormängija Gert Kullamäe, tulihingeline kapten Aivar Kuusmaa ja range, meeskonda hoidev peatreener Jaak Salumets," on kirjas filmitootja Allfilm 2021. aastal ilmuva linateose tutvustuses.

19.–21. maini ootavad filmitegijad taustanäitlejaid spordivõistluse pealtvaatajateks Tihemetsa huvi- ja spordikeskusesse. Tasustatud tööle oodatakse vähemalt 16-aastaseid inimesi. Palutakse arvestada, et võttepäevad on pikad, sest filmimisele eelnevad kostüümiproovid. Registreerida soovitatakse meilitsi, telefonitsi või kohapeal, infot selle kohta leiab Mulgi valla kodulehelt.

Seni on välja hõigatud, et mängufilmis astuvad kandvates rollides üles Mait Malmsten, Reimo Sagor, Priit Võigemast, Mihkel Kuusk, Veiko Porkanen, Kristjan Sarv, Rauno Polman ja teised. Filmi režissöör on Ove Musting, produtsendid Pille Rünk ja Maria Avdjuško.

Möödunud aasta suvel selgus, et film "Kalev" sai Eesti filmi instituudilt suurima mängufilmi tootmistoetuse, Allfilm sai 670 000 eurot – seda on rohkem, kui teiste mängufilmide tootmistoetused 2019. aastal kokku. Eesti filmi instituudi peaprodutsent on "Kalevi" kohta rahvusringhäälingule märkinud, et selle filmi puhul on fookuses korvpall, ent samas on see lugu sportlastest, kes ajastu pöördelises segaduses peavad otsustama, kas minna kaasa päevapoliitiliste sündmustega või jääda kindlaks oma ideaalidele. "Kalevi" võtted kestavad tänavu veebruarist augustini. Esilinastus on ajastatud järgmisse aastasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles