Mehed ostsid Võhma poe lilledest tühjaks

Copy

Kui Võhma Konsum naistepäeva hommikul kell üheksa lahti tehti, ootas ukse taga trobikond mehi. Keegi aega ei võtnud, aga müüjate sõnul olid kõik lilled mõnekümne minutiga müüdud.

Müüja Marika Koov ütles, et sel naistepäeval olid lilled äärmiselt nõutud kaup ning suur osa neist osteti ära juba eelmisel päeval.

«Saime laupäeval kaks konteineritäit lilli ja täna hommikuks oli järel kaks ämbritäit. Need osteti kohe hommikul ära. Tõeline üllatus, et lilled nii ruttu otsa said!» rääkis ta.

Koovi sõnul oli kauplus tellinud tulpe ja roose ning kui viimanegi neist letilt kadus, võtsid järgmised mehed potililli. Poolteist tundi pärast poe avamist oli alles vaid neli väikest kannikesepotti, aga need taimed olid ka üsna väsinud olemisega.

«Mina ise ei ole täna veel lilli saanud,» lausus Koov. «Naistepäev iseenesest on aga väga ilus päev. Kena traditsioon, et mehed naisi meeles peavad.»

Samas majas, kus asub Võhma Konsum, teavitab suur silt hoone nurgal lillepoest, kuid see pood on kohalike sõnul juba eelmisest aastast kinni. Vahetevahel olevat seda ka lahti tehtud, aga sel naistepäeval mitte.

Konsumist kiviviske kaugusel on Meie kauplus, see aga lilli ei müü. Kui keegi väga soovib, saaks sealt kaasa võtta väikese poti kunstlilli.

Silm märkas Meie kaupluses siiski ka päris lilli, aga need polnud ostmiseks. Müüja Veronika Kiis ütles, et aknalaual kasvab poetöötajate enda orhidee ja eemal laual on vaasides lilled, mis neile naistepäeva puhul kingiti.

«Mulle toodi roosid, aga ma ei ütle, kes tõi,» lausus Kiis. «Kindlasti saan pärast veel lilli.»

Võhmalane Maire Salur ütles, et lootis poest oma emale naistepäevaks lilli osta, aga ... «Netu!» laiutas ta käsi. «Ma tean, et siin lähedal ühe platsi peal kasvavad lumikellukesed, lähen nopin sealt mõned.»

Võhmassaare külas elav Mai Lääne oli Võhmas tavapärasel pühapäevasel poetiirul. «Naistepäeva tähistamisega on mul nii ja naa. Ehk saan lilli hiljem,» lausus ta.

Võhma elanik Heli Maisalu tuli kauplusse, et koogi küpsetamiseks vajalikku kraami osta, ja rõõmustas ilusa päeva üle. «Tundub, nagu oleks esimene kevadpüha, päike paistab,» kõneles ta. «Lilli pole ma veel saanud, aga poeg läks kavala näoga kodust ära, ehk siis hiljem.»

Maisalu nentis, et kuigi vahepeal vajus naistepäev osa inimeste jaoks justkui põlu alla, on see nüüd taas ausse tõstetud. «Meil on küll ka emadepäev, aga kõik naised ei ole emad. Nii kena, kui mehed naistepäeval naisi meeles peavad.» 

Kauplustest eemal väikelinna tühjavõitu tänaval jalutas Nele Kukk ning vankris sõitis kaasa poeg Mattias Karu.

«Hommikul küpsetasin kaneelisaiakesi, nüüd tulime välja jalutama, sest ilm on nii ilus. Käisime just batuudi peal hüppamas,» rääkis Kukk. «Naistepäev on kena päev, tore, et mehed meeles peavad. Kui varem Tartus elasin, jäi kaubanduskeskustes silma vahva komme, et mehed jagasid kõigile naistele lilli.»

Milline lill temale kõige rohkem meeldib? Nele Kukk ei mõelnud kaua ja vastas, et krookus. Täpsemalt öeldes lilla krookus. Nelki ta naistepäevaks saada ei tahaks, sest kuigi lill ise on ilus, on sel venepärane maik küljes.

Küsimusele, milliseid lilli ta tänasel naistepäeva hommikul on saanud, vastas noor ema, et seni ta veel lilli saanud ei ole. Milline üllatus ootab ees, selgub hiljem, sest mees jäi koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles