Võim uue linnasüdame sisuga ei tegele

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Teisipäeva õhtul kohtus Viljandi linnapea Madis Timpson Sakala keskuses huvilistega, et rääkida kesklinna uuenduskuurist.
Teisipäeva õhtul kohtus Viljandi linnapea Madis Timpson Sakala keskuses huvilistega, et rääkida kesklinna uuenduskuurist. Foto: Elmo Riig

Pidevad näitused, kontserdid, välikino ja uus kunstikeskus – selline on kesklinna uueks kavandanud arhitektide nägemus sellest, mis peaks Vabaduse platsile pärast uueks ehitamist tulema. Viljandi linnavalitsusel pole aga kavas ehitada kunstikeskust ega hakata ka ise kontserte või välikinoseansse korraldama.

Arhitektuuribüroo At Home koostatud töös on kogu südalinna ümberkujundamises ehitusel vaid üks osa. Oluline roll on töö kirjelduses ka sisul, mida peaks hakkama edaspidi Vabaduse platsil korraldama. Nii võiks arhitektide hinnangul olla platsil pidevalt avatud mõni näitus ning regulaarselt tuleks korraldada kontserte ning näidata välikino.

Kohta, kus praegu läheb sild üle vallikraavi Tegelaste Toa pubisse, võiks arhitektide arvates rajada kunstikeskuse ja kohviku. Hoone asuks osaliselt vallikraavis ning oleks ühelt poolt vaadates ühe- ja teiselt poolt kahekorruseline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles