Kriminaalpolitseinikud kogunevad Ugalasse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeva õhtul säras juubelit pidav Ugala teater tuledes, üleval pilku püüdmas tähtpäevaks kingitud valgustatud tunnusmärk.
Kolmapäeva õhtul säras juubelit pidav Ugala teater tuledes, üleval pilku püüdmas tähtpäevaks kingitud valgustatud tunnusmärk. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kriminaalpolitsei korraldab neljapäeval Viljandis Ugala teatris konverentsi, millel tuleb arutlusele kriminaalpolitsei roll riigi julgeoleku tagamisel.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektori asetäitja kriminaalpolitsei alal Raigo Haabu sõnul on kriminaalpolitsei asutus, mis peab suutma pidevalt kohaneda ühiskonnas aset leidvate muutustega, seetõttu on algava konverentsi teema riigi julgeolek.

"Täna elame paljuski etteennustamatute ohtudega maailmas,” leidis ta. “Teaduse- ja tehnikasaavutused mille loomisel mõeldi meie elu hõlbustamisele, võivad ühel hetkel meie vastu pöörduda.” Haabu tõi näiteks 2001. aastal olnud New Yorgi kaksiktornide ründamise ja ühe suuremaid mõõtmeid võtva netikuritegevuse. “Seetõttu peame ka meie Eestis kõigeks selleks valmis olema, kuigi küberkuritegevus ja selle vastane võitlus pole meie jaoks juba aastaid midagi uut,” lisas ta.

Konverentsil peetakse mitmeid ettekandeid ning ka paneeldiskussioon, mille käigus prognoositakse tuleviku võimalikke ohtusid ning üritatakse pakkuda võimalusi, kuidas nende ohtude realiseerumist ennetada.

Ettekande teevad kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Eerik Heldna, kes räägib asümmeetrilistest julgeolekuohtudest. Tartu ülikooli professor Marju Lauristin enda ettekandes „Tuleviku Eesti: riskiühiskond või turvaühiskond?“ keskendub Eestit tulevikus ohustavale. Politsei- ja piirivalveameti keskkriminaalpolitsei kriminaalluure juhtivametnik Märt Palo räägib kriminaalpolitsei loomise algusaastail valitsenud ohtudest. Parima praktika ettekande teeb Tartu kriminaaltalituse juht Ain Balder, kes vaatab tagasi võimaliku koolitulistamise katse avastamisele ning kahe vanainimese mõrvari tabamisele Tartumaal.

Samuti antakse konverentsi esimeses osas toimuval pidulikul aktusel üle kriminaalpolitsei teenetemedalid politseiametnikele kui ka koostööpartneritele. Teenetemedal antakse silmapaistvate tööalaste saavutuste eest kriminaalpolitsei valdkonnas. Kokku saab medali 17 ametnikku.

Ühtlasi tähistab 5. jaanuaril 1920 loodud kriminaalpolitsei konvenrentsiga oma 92. aastapäeva.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles