Raamat murrab Viljandi kunstielu tutvustamise tava

, Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia kultuuriloo õppejõud
Copy
Mari Vallikivi on kunstiajaloolane, kes töötab 2003. aastast Viljandis Kondase keskuses. Ta on õppinud aastatel 1993–1997 Eesti kunstiakadeemias kunstiteadust, töötanud kirjastuses toimetajana, kureerinud mitusada näitust ning pidanud loenguid.
Mari Vallikivi on kunstiajaloolane, kes töötab 2003. aastast Viljandis Kondase keskuses. Ta on õppinud aastatel 1993–1997 Eesti kunstiakadeemias kunstiteadust, töötanud kirjastuses toimetajana, kureerinud mitusada näitust ning pidanud loenguid. Foto: Elmo Riig

Viljandis on viimastel aastatel ilmunud tähelepanuväärseid raamatuid. Hoogsalt alustas Paavo Matsin, kes 2015. aastal avaldatud romaanis «Gogoli disko» kujutab värvikate tegelastega pööraseid seiklusi tuleviku Viljandis.

2018. ja 2019. aastal nägid trükivalgust Viljandi muuseumi fotokogu põhjal kokkupandud raamatud «Viljandi sõnas ja pildis», mis tutvustavad linna dramaatilist ajalugu viimasel 100 aastal. Hiljuti esitleti Kondase keskuse juhataja, kunstiteadlase Mari Vallikivi koostatud kunstiraamatut «Viljandi motiiv», mille materjal hõlmab ajaliselt rohkem kui kaht sajandit ja avab linna idüllilisemaid külgi.

Kõik need nimetatud väljaanded näitavad, kui erinevalt võib Viljandit jäädvustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles