Ülikoolid kutsuvad tagasi õppima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hakati maaülikoolis sügissemestriks vastu võtma TULE programmi avaldusi. Vastuvõtt kestab 20. jaanuarini.

TULE programmist toetatakse kõrghariduse esimese ja teise astme katkestanuid ning antakse neile võimalus kõrgharidusteed tasuta jätkata, teatas maaülikooli kommunikatsioonispetsialist.

«Kõige enam TULE õppekohti on tehnika, tootmise ja ehituse ning põllumajanduse valdkonnas,» rääkis Eesti maaülikooli TULE koordinaator Meeli Voore.

Eelistatakse kandidaate, kelle õppekava täitmise määr on suurem ja õpingute keskmine hinne kõrgem ning kes tunduvad motivatsiooniküsimustiku põhjal motiveeritumad. Vastu võetakse erialadele, kus on riikliku koolitustellimuse õppekohad.

TULE programmi abiga saavad kõrgharidusteed tasuta jätkata need, kelle õpingud on katkenud ajavahemikul 1. septembrist 2003 kuni 22. septembrini 2009 ning kellel pole kavast, kus õppima asutakse, läbida rohkem kui pool.

Programmist toetatakse kõrghariduse esimese ja teise astme katkestanuid, arvestades, et tudengil oleks võimalik lõpetada õpingud hiljemalt 2013. aasta vältel.

Praegu omandab maaülikooli päevases õppes TULE programmi abil haridust 48 üliõpilast ja selle kaudu maaülikooli lõpetanuid on juba 12.

Tallinna tehnikaülikool (TTÜ) alustas eile samuti talvist vastuvõttu. Magistriõppes ootab ülikool tudengeid 88 riigieelarvelisele kohale.

Peale magistriõppe võtab TTÜ tudengeid ka bakalaureuse kaugõppesse, mis on tasuline ning seetõttu pole seal konkurentsi ega piirmäärasid, ütles TTÜ vastuvõtu peaspetsialist Kirsti Naaber BNS-ile.

Kaugõppes ootab TTÜ uusi tudengeid ärinduse, rahvusvaheliste suhete, õigusteaduse ja väikeettevõtluse erialale. Väikeettevõtlust saab õppida TTÜ Kuressaare kolledžis.

Magistriõppesse on tudengid teretulnud energeetika, IT, keemia ja materjalitehnoloogia, mehaanika ning matemaatika ja loodusteaduskonna erialadele.
Dokumente saab esitada tuleva nädala neljapäevani sisseastumise infosüsteemis SAIS ja TTÜ-s kohapeal.

Tuleva neljapäevani kestab lisavastuvõtt ka TULE programmi õppekohtadele. Eesti riigi ja Euroopa sotsiaalfondi rahastatud programm on mõeldud toetama 2003/2004. kuni 2008/2009. õppeaastani õpingud katkestanud üliõpilaste uuesti õppima asumist. Enim õppekohti on loodus- ja täppisteaduste ning tehnika, tootmise ja ehituse valdkonna magistriõppe erialadel. Võimalus programmis õpinguid jätkata on üliõpilasel vaid üks kord ja õppimine on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles