Inimene pääses gaasiplahvatusest tervelt

Kristiina Liiv
, reporter
Copy
Korralikult kinnitamata gaasiballoon põhjustas plahvatuse.
Korralikult kinnitamata gaasiballoon põhjustas plahvatuse. Foto: Arvo Meeks

Eile õhtul toimus Viljandi vallas Saarepeedi külas Videviku teel kortermaja korteri köögis gaasiplahvatus. Samas köögis olnud inimene jäi imekombel terveks, kuid plahvatuse tagajärjel purunes elutoa aken. 

Päästeameti kommunikatsioonijuhi Marek Kiige sõnul teatati plahvatusest eile kell 17.54.

Päästjad selgitasid, et halvasti ühendatud gaasiballooni reduktori tõttu oli ruumidesse imbunud gaasi, mis oli järsku põlema lahvatanud. Tulekahju õnneks ei tekkinud ja köögis olnud inimene viga ei saanud.

"Sisuliselt plahvatuse epitsentris terveks jäänud inimene liigitub sellist laadi õnnetuste tagajärgede puhul hämmastavate nähtuste hulka," ütles Viljandi vanemoperatiivkorrapidaja Ivo Piir.

Lekkinud balloon toodi välja ja elanikule anti nõu kutsuda gaasiseadmete ja ballooni kontrollimiseks ning turvaliseks ühendamiseks koju spetsialist.

Naabrite ohutuse kontrollimisel avastati ka korter, kus vingugaasi tase oli kõrge, sest puud põlesid suletud siibriga ahjus. Siibrid avati ning tõenäoliselt päästeti sellega korteris elava vanema daami elu.

Tema poeg lubas edasiste õnnetuste ärahoidmiseks hankida emale vingugaasianduri. Vingugaas on lõhnatu ja nähtamatu, kuid ülimürgine gaas, mis võib halva tõmbe või liiga varakult suletud kütteseadme siibri tõttu ruumidesse imbuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles