«Viiekorruseline maja juba kahe silma vahele ei jää!»

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

See tsitaat pärineb 1986. aastal Eesti Telefilmis valminud filmist «Võtmeküsimus», millest on lõviosa üles võetud Viljandis. Enamik võtteid on tehtud veel ehitusjärgus Männimäel ning Viljandi KEK-i uhiuues hoones.

Ühiskonnakriitiline film otsib vastust küsimustele, kus lõpeb tõelisus ja algab mäng ning kes elab ajahetke ja kes veendumuste sunnil. Kas egoistlikud kaalutlused ja ühiskonnakasulikkus välistavad teineteist? Uus ja vana ei eristu alati selgepiiriliselt — need seisavad meis kõrvu, läbikasvanuna. Ka filmis pole dramaatilisi vastaspooluste kokkupõrkeid: on võitlus, milles osalejad teavad vaid ise oma positsioone.

Valdavalt Vanemuise näitlejatega vändatud ekraaniloo peategelane Raul Tammkivi (Aivar Tommingas) elab küll parteilise joone järgi, kuid kahtlustab salamisi, et võib-olla on olemas mitu parteilist joont.

Teistes osades tegid kaasa Ao Peep, Ants Ander, Tiit Lilleorg, Tõnu Kattai, Liina Tennosaar ja teised. Filmi stsenarist oli Mart Kadastik, režissöör-lavastaja Ago-Endrik Kerge, operaator-lavastaja Ago Ruus, režissöör Vilja Palm, kunstnik Liina Pihlak ning helilooja Tõnu Naissoo.

Filmi saab täies mahus vaadata ETV 2 koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles